“Soğuk Savaş” isimli YouTube kanalında bir hadis üzerinden yapılan şaka nedeniyle sunucu Boğaç Soydemir ve konuk Enes Akgündüz tutuklandı.
“Soğuk Savaş” isimli YouTube kanalında yayınlanan videoda yapılan şaka nedeniyle Boğaç Soydemir ile konuk Enes Akgündüz, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan re’sen soruşturma başlatmıştı. Video içeriğinin Hz. Muhammed ile alakalı tahrik edici nitelik taşıdığı söylenmişti.
Başsavcılık, “İçki tüm kötülüklerin anasıdır” hadisi üzerinden yapılan paylaşımların halkı tahrik edici nitelikte olduğunu belirlemişti. Paylaşımların nefret söylemine yönlendirici olduğu öne sürülmüştü.

“Soğuk Savaş” sunucusu Boğaç Soydemir ve programa konuk olan Enes Akgündüz hakkında gözaltı kararı verilmişti. Soydemir ve Akgündüz gözaltına alınmıştı.
Kanalın sahiplerinden Boğaç Soydemir, sosyal medya hesabından özür mesajı yayınladı. Soydemir şöyle yazdı:
“Arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde yaptığım bir şaka ile kırdığım insanlardan özür dilemek istiyorum. Böyle bir niyetim kesinlikle yoktu. Normalde kendi yaptığım şakalarda hassasiyet göstermeye özen gösteriyorum. Ancak o sırada izleyicilerden gelen şakalara geçmiştik ve ben de o şakayı ilk defa o sırada okudum. O an için basit bir kelime şakası sandım fakat sonrasında üzerine düşünmem gerekirdi. Arkadaşlarım uyarınca fark ettim. Haklısınız. Bunun için özür diliyorum. İlgili kısmı yayından kaldırdık.”
Yorumlar
Kalan Karakter: