Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, halkın inanç ve merhamet duygularını sömüren dilencilere izin vermiyor. Araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde, cami ve hastane çevrelerinde dilenen kişileri takibe alan Zabıta ekipleri operasyon gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri tarafından yapılan son çalışmada, bir dilenci vatandaşlardan topladığı 559 TL parayı ekip arabasına saklamaya çalışırken yakalandı. Yine aynı gün bir başka dilencinin üzerinden 4700 TL nakit para çıktı. Yakalanan dilenciler Büyükşehir Belediyesi Dilenci Toplama Merkezi’ne götürülerek Kabahatler Kanunu’na göre haklarında cezai işlem uygulandı. Üzerlerinden çıkan paralara el konuldu.
Büyükşehir Zabıta dilencilere fırsat vermiyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Son olarak, çocuğuyla birlikte dilencilik yapan bir kişi, üzerinden çıkan 559 TL parayı zabıta ekiplerinin ekip arabasına saklarken yakalandı. Aynı operasyon sırasında başka bir dilencinin üzerinde ise 4.700 TL para bulundu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: