Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine toplantısı sonrasında bir süredir özellikle memurlar arasında konuşulan çalışma saatlerinin kısaltılmasına ilişkin açıklama yaptı.Memurlar arasında son günlerde gündem olan çalışma saatlerinin kısaltılması konusuna değinen Işıkhan, bu konuda şu an için herhangi bir çalışmanın bulunmadığını belirtti.
EMEKLİ AYLIKLARINA İLİŞKİN ÇALIŞMA
Bakan Işıkhan, bu yıl ve 2025 yılında emekli olacak kişilerin aylıkları arasında oluşacak farkla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü de ifade etti. "Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile birlikte çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ile bir araya gelip görüşeceğiz," diyen Işıkhan, kamuoyunda konuşulan formüller hakkında ise "Bir netlik yok, ekiplerimiz çalışıyor" açıklamasında bulundu.
GÜNDEMDEKİ KONULAR
Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, çalışma saatlerinin kısalmasıyla ilgili olarak tekrar "Böyle bir çalışmamız yok" ifadesini kullandı. Bu açıklamalar, memurların çalışma saatlerine dair belirsizlikleri devam ettirirken, emekli aylıkları konusundaki çalışmaların ilerleyeceği sinyalini verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: