Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, ilçe seçim kuruluna başvuru yaptıklarını ve gelen cevaba göre seçim yapacaklarını belirtirken, bin 500 civarında üyelerinin olduğunu ve bunlardan sadece yaklaşık bin tanesinin oy kullanabileceğini söyledi
Türkiye genelinde kongre sürecine giren Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsaları üye listelerini askıya çıkarttı. Çarşamba Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ise bayram öncesi askıya çıkarttığı listeyi bayram sonrası kaldırırken, ilçe seçim kuruluna yazdığı seçim yazısına cevap bekliyorlar. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Ticaret Borsası ile birlikte ilçe seçim kurulundan gelecek cevaba göre bir ya da iki hafta içerisinde birer gün arayla kongreye gideceklerini kaydetti.
WHATSAPPTAN SEÇİM HABERİ
Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Başkan Yılmaz, “Bayram öncesinde meclisimizin whatsapp grubundan üyelere mesaj çekerek seçime gittiğimizi belirttim. Daha sonradan kimse baskın seçime gidildi demesin. Herkes hazırlığını yapsın varsa aday çıksın diye 15 gün önceden haber verdim. Bizim meclisimizin hepsi seçim olacağını biliyor. Bende bu seçimde adayım ve çalışmalarımı buna göre yürütüyorum” dedi.
BİN 50 KİŞİ OY KULLANACAK
Başkan Yılmaz, “Daha önce Ticaret ve Sanayi Odalarına üye olanlar 2 yıl geçmeden seçilme hakkı yoktu fakat oy kullanabiliyorlardı. Son KHK ile birlikte 2 yılı doldurmamış üyelerin hem seçilme hem de seçme haklarını olmuyor. Bazı bölgelerde seçim stratejisinden kaynaklı olarak son 6 ay ya da bir yıl içerisinde üye yapılanlar seçim kazanmak için ya da farklı amaçlar için üye yapılıyordu. Son KHK ile birlikte bu uygulamaya 2 yıllık bir sınırlama getirildi. Çarşamba Ticaret Sanayi Odası’nın bin 500 civarında üyesi var. Bunlardan yaklaşık 250’si üyelik işlemlerini yerine getirmeyenler, vergi dairesinden mükellefiyetlerini kapatmasına rağmen bizde üyeliği olanlar vardır. Bunların hepsini güncelledik ve işlevi olan bin 250 civarında üyemiz var. Bu üyelerimizin arasında da 2 yıllık sürece takılan 200’e yakın üyemiz var. Bu seçimde oy kullanacak üye sayımız ise bin 50 civarında” diye kaydetti.
Sezer SEZER
Yorumlar
Kalan Karakter: