PARTİ İÇİ MUHALİFLERE ANTİ-DEMOKRATİK UYGULAMA
Bafra Değişim Grubu Adına Osman Görgeç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi seçimlerinde adaylıktan çekilmesinin nedenlerini açıkladı. Seçim sürecinde CHP'ye yakışmayacak anti-demokratik tutum ve uygulamalara maruz kaldıklarını belirten Osman Görgeç, "Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre sürecinin başlamasıyla 'Değişim Grubu' olarak Bafra CHP İlçe Yönetimi’ne adaylığımızla yola çıktık. Ancak, genel merkezin açıkladığı kongre takvimi ile başlayan ve bugüne kadar devam eden süreçte CHP'ye yakışmayacak anti-demokratik tutum ve uygulamalarla karşılaştık. Bafra İlçe Yönetim Kurulu’nun 15 günde bir yaptığı olağan yönetim kurulu toplantıları, önceden belirlenen toplantı günleri yerine İlçe Yönetim Kurulu WhatsApp Grubu'nda toplantının yapılacağı tarih ve saat bildirilerek yapılmaktaydı. Kongre sürecinin başlamasıyla bu yöntemden vazgeçildi. Buradaki amaç yönetimdeki muhalif gördükleri kişileri toplantılara çağırmamak ve toplantıya katılmalarını engellemektir. Yönetimdeki muhalif üyelerin katılmasının engellendiği bu toplantılarda, mahalle delege seçim tarihleri ve yöntemleri ile ilgili kararlar alındı." dedi.
"DELEGE SEÇİMİ İPTAL EDİLDİ ANCAK"
Sürecin hukuki dayanaktan yoksun ilerlediğini iddia eden Görgeç, "Mahalle delege seçim sürecinde kongreler yönetmeliğinin 8'inci ve 10'uncu maddesine aykırı bir şekilde seçim süreci devam etti. İlçe yönetimine ve il yönetimine yaptığımız haklı itirazlar hukuki dayanaktan yoksun ve gerekçesiz olarak reddedildi. Bunun üzerine kongreler yönetmeliğinde belirtildiği üzere ilçe ve il yönetimlerine yapılan itirazlar, verilen cevapların da ekli olduğu MYK itiraz dilekçemiz Samsun İl Başkanlığı’nda Parti Genel Sekreterimiz ve Samsun İl Başkanı’nın da yer aldığı 11 kişi ile yapılan toplantıda Parti Genel Merkezi’ne verilmesi için dosya halinde sayın Neslihan Hancıoğlu'na (Genel Sekreter) elden teslim edildi. Bu süreç aynı zamanda CHP Samsun Milletvekili sayın Murat Çan’a da bildirildi. Bunlar sonrası İl Başkanı sayın Fatih Türkel, Bafra İlçe Başkanlığı’nda yönetim kurulunun bir kısmı ile yapılan toplantıdan sonra üyelerin ve bizlerin bulunduğu salona gelerek delege seçimlerinin iptal edildiğini ve bundan sonra sürecin usule uygun olarak yapılacağını bizlere duyurdu. Ancak usulsüz sürecin iptal edilmediği ve birinci turun yapılmamasına rağmen birinci tur yapılmış gibi ikinci tur olarak sürecin sürdürüldüğünü öğrendik. " diye konuştu.
"116 KIRSAL MAHALLEDE SEÇİM YAPILMADI"
Osman Görgeç, Bafra'daki 116 kırsal mahallede seçim yapılmadığını dile getirerek, "Sadece Gümüşyaprak, Kolay ve Yeşilyazı kırsal mahallerinde seçim yapıldı. Bunun dışında kalan 116 kırsal mahallenin hiçbirinde seçim yapılmamıştır. Bu süreçte genel sekreterimiz bizimle iletişime geçerek yapacağımız ikinci itirazın İlçe ve İl Başkanlığı’na yapılmadan doğrudan sayın Engin Özkoç’a dosya şeklinde gönderilerek yapılmasını istedi. Biz de ilgili dosyayı sayın Engin Özkoç’a, sayın Neslihan Hancıoğlu’na ve sayın Murat Çan’a gönderdik. Ama aynı gün 15 Temmuz’da kendisine elden verdiğimiz MYK itiraz dilekçemize cevaben sayın Neslihan Hancıoğlu ve sayın Zeynel Emre (Genel Başkan Yardımcısı) imzası ile 'Kongreler Yönetmeliğinin 12. maddesine göre ilçe kongresi delege seçimlerinde öncelikle ilçe ve il başkanlıklarına silsile yoluyla itiraz edilmediğinden bu aşamada karar verilmesine yer olmadığı' denilmiştir.
"BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU"
İlçe delege seçimlerinde yapılan usulsüzlüklere kongreler yönetmeliğine uygun olarak öncelikle ilçe yönetimine, ilçe yönetiminin ret kararına karşı, İl Başkanlığı’na ve İl Başkanlığı’nın da cevabına istinaden MYK itirazını yapmamıza rağmen, silsilenin izlenmediği gerekçesi tarafımızca kabul edilebilir bir durum değildir. Ayrıca seçim takvimine göre 29 Temmuz’da biten delege seçimlerinin sonuçlarını/ delege listesinin bir nüshasını İlçe Yönetimi’nden istedik. Delege listesinin bize verilmemesi sonucu milletvekilimiz sayın Murat Çan’ın İlçe Yönetimi’ne tavsiyesi olmasına rağmen tarafımıza gene de verilmedi. Bu da “Bardağı taşıran son damla” oldu.Parti tüzük ve yönetmelikleri hiçe sayılarak usulsüzce yürütülen sürecin sonunda yapılacak ilçe kongresinin meşru olmadığını düşünüyoruz. Demokrasiye olan inancımız nedeniyle bunun bir parçası olmamak için kongre sürecinde İlçe kongresine katılmayacağımızı, yönetime aday çıkarmayacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz" diye konuştu.
Osman Görgeç: 'Kongre meşru olmayacak'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra İlçe Başkanlığı adaylığından çekilen Bafra Değişim Grubu Adına Osman Görgeç, CHP'ye yakışmayacak anti-demokratik tutum ve uygulamalara maruz kaldıklarını ifade ederek, "Parti tüzük ve yönetmelikleri hiçe sayılarak usulsüzce yürütülen sürecin sonunda yapılacak ilçe kongresinin meşru olmayacaktır" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: