CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, İlkadım Kaymakamlığı'nın 19 Mayıs Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü'nün sahneleyeceği ‘Lüküs Hayat’ oyununu yasaklamasına tepki göstererek, “Bu tablo bize gösteriyor ki Samsun, 1930’ların gerisine düşmüştür" dedi
CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle, Samsunlu tiyatroculara CHP Samsun İl Başkanlığı’nda resepsiyon düzenledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Her şeyi olabilirsiniz, Milletvekili ve hatta Cumhurreisi bile olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız’ sözleri ile tiyatrocuları selamlayan Akcagöz, “Tiyatronun ve sanatın her dalının gelişmesi için elimizden geleni yapmak zorundayız" dedi.
KAÇ KERE TİYATRO İZLEDİLER?
Samsun’da sanat anlamında çok gerilerde olduğumuzu söyleyen Tufan Akcagöz, “Duyduk ki, İlkadım Kaymakamlığı ‘Lüküs Hayat’ oyununu müstehcen bulmuş. 1930’lardan beri oynanan bir oyun bu, Müzikal nakaratını, belki çoğumuz ezbere bilir. Bu oyun, argoymuş, müstehcenmiş. Yazıklar olsun. Hayatlarında kaç tiyatro oyunu izlediler bilmiyorum ama bunu kabullenemiyorum. Kendi yaşam standartlarını millete dayatıyorlar. Çok yazık. Bu tablo bize gösteriyor ki Samsun, 1930’ların gerisine düşmüştür. Bunu Samsun’a yaşatmaya kimsenin hakkı yok. 27 Mart günü, tüm Türkiye’de tüm tiyatrolar ücretsiz olmalıdır. Devlet, özel tiyatrolara bu anlamda destek olmalı ve vatandaşın yılda bir gün bile olsa tiyatro izlemesinin önünü açmalıdır" diye konuştu. Toplantıya, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Kurul Üyesi Süleyman Bülbül de katıldı.
HABER MERKEZİ
Yorumlar
Kalan Karakter: