CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Trabzon'a geldi. Trabzon'da partisinin İl Başkanlığını ziyaret eden Özel, terörsüz Türkiye süreciyle ilgili açıklama yaptı
Özel, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin, "Şehit annelerinin ve gazilerin hassasiyetlerine dikkat edilmesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin onurunu korumak lazım. Bu işe taraf olan kimsenin de gururunu kırmamak lazım ve bu yüzden hassas bir süreçle Meclis eliyle, partiler üstü bir şekilde çözülmesi lazım. Ben olsam Sayın Erdoğan'ın yerinde, mesela İYİ Parti net bir şekilde katılmayacağını söyledi, İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, itirazlarına da kulak verir, onları da dahil etmeye çalışırım." değerlendirmesinde bulundu.
Sorunları ülkeyi demokratikleştirerek çözeceklerini anlatan Özel, şunları kaydetti: "Kürt vatandaşların ayrımcılığa uğradıklarını hissettikleri meseleleri çözmek de demokrasi ile olur, Alevi vatandaşların sorunlarını çözmek de demokrasiyle olur, bütün muhaliflerin sorunlarını çözmek de demokrasi ile olur. Türkiye demokratikleşirse bu Kürtlere de iyi gelir, Türklere de iyi gelir. Türkiye demokratikleşirse Alevilere de iyi gelir, Sünnilere de. Bu çerçevede bakmak lazım."
Yorumlar
Kalan Karakter: