Safran üretiminin nasıl yapıldığını merak eden Boğa, internet üzerinden yaptığı araştırmanın ardından ‘mucize bitki’ olarak anılan, gıda, tekstil, parfüm ve ilaç sanayisinde kullanılan safranı yetiştirmeye karar verdi. Ayvalıpınar köyünde yarım dönüm alana safran soğanı eken çiftçi, 200 grama yakın ürün elde etti.
‘10 DÖNÜMLÜK ALANDA EKİM YAPACAĞIM’
Boğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretimi son derece zahmetli olan safranda verim elde etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Ekim alanını genişleterek Karadeniz çiftçisine örnek olmak istediğini belirten Boğa, şöyle konuştu: "Deneme amaçlı ektiğimiz safran soğanlarından ürün aldık. Zahmetli bir bitki olduğu için çiftçilerimiz tarafından pek bilinmiyor safran. Seneye en az 10 dönümlük alanda ekim yapacağım. Safran üreticisine iyi gelir sağlıyor, kilogramı 35-40 bin liradan satılıyor. Ülkemizde safran üretimiyle ilgili çok büyük bir açık var, yeterli üretim olmadığı için dışarıdan geliyor. Ülkemizin toprakları verimli olduğu için burada üretilen safran, dışarıdan gelen safrandan çok daha kaliteli." AA
Güncel
07 Aralık 2019 - 11:23
Çiftçinin deneme ekimi olumlu sonuç verdi
Amasya'nın Göynücek ilçesinde çiftçilik yapan Ramazan Boğa, deneme amacıyla 500 metrekarelik alana ektiği safran soğanlarından yaklaşık 200 gram ürün aldı
Güncel
07 Aralık 2019 - 11:23