Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarıyla 6 bakanlık ve kritik kamu kurumlarında kapsamlı görev değişiklikleri yapıldı. İl müdürlüklerinden liman başkanlıklarına, TCDD'den Orman Genel Müdürlüğü'ne kadar birçok önemli göreve yeni isimler atanırken, bazı üst düzey yöneticiler de görevden alındı.
RESMİ GAZETE'DE KAPSAMLI ATAMA KARARLARI YAYIMLANDI
11 Temmuz 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarıyla kamu yönetiminde dikkat çeken değişiklikler gerçekleştirildi. Kararlar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurumda üst düzey atamalar yapıldı.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Orman Genel Müdürlüğü, Nükleer Düzenleme Kurulu ve Dışişleri Bakanlığı bünyesinde de önemli görevlendirmeler gerçekleşti.
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞINDA İL MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ
Kararlar kapsamında Adıyaman İl Müdürü Hasan Bilici ile Giresun İl Müdürü Mustafa Modaoğlu görevden alındı.
Boşalan ve yeni oluşturulan görevlere ise şu isimler atandı:
Amasya İl Müdürlüğü: Adem Yücel
Giresun İl Müdürlüğü: Ender Yanık
Mardin İl Müdürlüğü: Murat Karaarslan
Şanlıurfa İl Müdürlüğü: Fatih Yılmaz
Yozgat İl Müdürlüğü: Alper Alp
DIŞİŞLERİ VE NÜKLEER DÜZENLEME KURULUNDA YENİ GÖREVLENDİRMELER
Danimarka Krallığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Dışişleri Bakanlığı İkili İlişkiler Genel Müdürü Burak Özügergin atandı.
Nükleer Düzenleme Kurulu'nda ise;
Başkanlığa İsmail Hakkı Arıkan,
İkinci Başkanlığa Memduh Fatih Çınar,
Kurul üyeliğine Ramazan Güçlü getirildi.
BAKANLIKLARDA ÜST DÜZEY DEĞİŞİKLİKLER
Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Duran görevden alındı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Türkyay Dalan'ın yerine Ferit Meftun Harmankaya atandı.
Milli Eğitim Bakanlığında Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Öncü görevden alınırken, yerine Cemal Turan getirildi.
Milli Savunma Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcılığı görevine Muhammet Samet Bulat, Tedarik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına ise İlyas Aktiken atandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Sanayi Genel Müdür Yardımcılığı görevine Murat Yazgan getirildi.
SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞINDA 11 İLDE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Adana, Antalya, Ardahan, Denizli, Kırıkkale, Kilis, Manisa, Mersin, Sinop, Van ve Yozgat il müdürlüklerinde kapsamlı atamalar gerçekleştirildi.
Adana İl Müdürü Remzi Özdoğan görevden alınırken, farklı illerde görev yapan müdürlerin yer değişiklikleriyle yeni yönetim kadroları oluşturuldu.
ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE BÖLGE MÜDÜRLERİ YENİLENDİ
Orman Genel Müdürlüğünde Eskişehir, Zonguldak, Trabzon ve Kütahya Orman Bölge Müdürleri görevden alındı.
Yapılan atamalarla birlikte Mersin, Kahramanmaraş ve diğer bölge müdürlüklerinde de karşılıklı görev değişiklikleri gerçekleştirildi.
ULAŞTIRMA VE TCDD'DE DİKKAT ÇEKEN ATAMALAR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında İstanbul, Samsun ve Tekirdağ Bölge Liman Başkanları görevden alınırken, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon Bölge Liman Başkanlıklarına yeni isimler atandı.
TCDD'de ise 1, 2, 4, 5, 6 ve 7. Bölge Müdürlükleri ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bölge Müdürlüğünde kapsamlı görev değişiklikleri yapıldı. Böylece demiryolu yönetim kadrolarında yeni bir yapılanmaya gidilmiş oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: