Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), kasım ayı itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu.
BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre kasımdan itibaren mesken ve sanayi tarifeleri ile elektrik üretim amaçlı doğal gaz tarifesi sabit kaldı.
KASIM AYI TARİFELERİ SABİT KALDI
Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine kasım ayında uygulanacak satış fiyatı, bin metreküp doğal gaz için 5 bin 631 lira olarak belirlendi. Ekmek üreticileri için bu tarife, bin metreküp doğal gaz başına 8 bin 549 lira olarak açıklandı. Elektrik üretimi amacıyla kullanılan doğal gazın fiyatı ise bin metreküp için 12 bin lira olarak duyuruldu.
DOĞAL GAZDA AVRUPA'DAKİ EN DÜŞÜK FİYATLAR TÜRKİYE'DE
Aylık hesaplanan doğal gaz fiyat tarifeleriyle ilgili BOTAŞ’ın açıklamasında, "Household Energy Price Index (HEPI) verilerine göre, konutlarda Ukrayna'dan sonra Avrupa'da en düşük doğal gaz fiyatı Türkiye'de uygulanmaktadır," ifadelerine yer verildi.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: