Tüm dünyada 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü olarak kutlanıyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, tütün bağımlılığının meydana getirdiği sağlık sorunlarına dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.
İnce, “Sigara, akciğer kanseri ve KOAH gibi ölümcül akciğer hastalıklarının başta gelen sebebidir. Dumanı içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85'inin kesin kanser yaptığı ispatlanmıştır. Akciğer haricinde kalp ve beyin damar hastalıklarının da önde gelen sebeplerindendir” dedi.
“Sosyal sigara bağımlılığında yüzde 92'ye varan başarı elde ediyoruz”
Sigaranın dünyanın en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebi olduğunu ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, “Sigara bırakmak için çeşitli yöntemler vardır. Nikotin replasmanı tedavileri, iki üç çeşit ilaç, akupunktur, hipnoz ve biorezonans yöntemleri kullanılabilmektedir. Sigara bıraktırma kliniğimizde 10 yılı aşkın bir zamandır tüm bu tedavi yöntemleri kullanılmış ve en başarılı yöntem olan mora terapi (radyofrekans) yöntemi olmuştur. Sigara bağımlılığı kabaca kimyasal (nikotin) bağımlılık ve sosyal-psikojenik bağımlılık olarak 2 kısımdan oluşur. Kimyasal bağımlılığı radyo frekans ile rahatlıkla tedavi edebilmekteyiz. Sosyal bağımlılık için de hastalarımızla yaklaşık 30-40 dakika süren bir eğitim ve bilgilendirme konuşması sayesinde yüzde 92 ye varan bir başarı elde etmekteyiz” diye konuştu.
“Mora terapinin bir yan etkisi yok”
Sigara bırakmada en etkili yöntem olan mora terapi ve tedavi sürecinden de bahseden İnce, şunları söyledi:
“Mora terapinin herhangi bir yan etkisi veya kontrendike durumu yoktur. Genellikle tek seans yeterlidir ancak gerekirse pekiştirmeler yapılabilmektedir. Seans süresi 1 saat kadardır. Seans esnasında eller ve ayak tabanları metal levhalara temas eder, herhangi bir ağrı acı söz konusu değildir. Radyasyon, manyetik alan, kimyasal madde içermez. Radyo dalgaları ile çalışır ve otomobilde radyo dinlemek ne kadar zarar verirse o kadar zarar verebilir. Bunun yanında diğer tüm yöntemlerle kıyaslandığında daha başarılı ve daha az yan etkili bir yöntemdir. Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) sigara bağımlılığını ‘hastalık' olarak kabul ediyor. Kendi kendine bırakmaya çabalamak çok güzel bir şeydir. Ama onunda istatistiklerine baktığımız zaman yüzde 5'ten daha yukarı bir başarı olmuyor. Mutlaka bir profesyonel destek öneriyoruz.”
İHA
SAMSUN HABER
Yayınlanma: 09 Şubat 2024 - 11:15
Dr. Özgür İnce: Sigara, en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebi
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, sigaranın dumanı içerisindeki 7 bin kimyasal maddenin 85'inin kesin kanser yaptığını belirterek, en öldürücü toplumsal zehirlenme sebebinin sigara olduğunu söyledi.
SAMSUN HABER
09 Şubat 2024 - 11:15
İlginizi Çekebilir