Mersin’den Adana’ya geçtiğimiz Mayıs ayında seyahat eden Avukat Onur Mirici (37), dönüş yolculuğundayken diş eti rahatsızlığı nedeniyle, ağız bakım suyuyla gargara yaptı. Mirici, aracıyla yolda seyir halindeyken polis çevirmesine girdi.Mirici, ekiplerin alkolmetreyi üfletmesiyle 1.12 promil alkollü çıktı, ne kadar alkol kullanmadığını iddia etse de 6 ay ehliyetine el koyuldu. 9 bin 267 lira para cezası kesilen Mirici, cezaya itiraz etti. Karakolda ifade veren Mirici, daha sonra Mersin Toros Devlet Hastanesi'nde, 'etanol testi' yaptırdı, kanında 0.10 promil alkol tespit edildi. Bunun üzerine Mirici, kendisi gibi avukat olan eşi Nalan aracılığıyla Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Başvuru sonucunda ceza kararı iptal edildi.
“AĞIZ BAKIM SUYUNDA ALKOL VARMIŞ”
Onur Mirici olayla alakalı yaptığı açıklamada, "Polis çevirmesine girdim ve alkolmetreye üfledim. 1.12 promil alkollü çıktım. Ehliyetime el koydular ve para cezası kestiler. Bende alkollü olmadığım için gidip kan testi yaptırdım. Test sonucu da 0.10 promil çıktı. Yoldayken ağız bakım suyuyla gargara yapmıştım. Onun içeriğinde de alkol varmış. Hiç dikkat etmemiştim" ifadelerini kullandı.
AVUKAT BU SEFER KENDİ HAKKINI SAVUNDU
Kararın emsal teşkil ettiğini belirten Mirici, cezanın iptal edilmesiyle alakalı "Alkollü araç kullanılmasına karşıyım. Vatandaşlarda alkollü araç kullanmamalı. Eğer çevirmeye girdiklerinde alkol kullanmadıkları halde başlarına böyle bir durum gelirse mutlaka kan testi yaptırsınlar ve cezaya itiraz etsinler" diyerek vatandaşların da karara itiraz edebileceklerini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: