Bakan Alparslan Bayraktar, TRT Haber'de enerji gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Geçen yıl uzun dönemli sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) anlaşmaları yapıldığını anımsatan Bayraktar, "Benzer şekilde bu yıl da LNG anlaşmaları devam edecek. Uygun ve ucuz LNG kaynağı bulduğumuzda bununla ilgili çalışmaları hayata geçireceğiz. Cezayir ile anlaşmamızı gözden geçirip uzatmayı gündemimize aldık. Dolayısıyla farklı kaynakları inşallah değerlendireceğiz. Türkmen gazının daha büyük miktarla devreye girmesiyle alakalı da 2026 önemli bir yıl olacak." diye konuştu.

Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda geçen yıl günlük 10 milyon metreküp üretimle birinci fazın tamamlandığını belirterek, bu yıl günlük üretimin 20 milyon metreküpe çıkarılmasını hedeflediklerini bildirdi.
"SAMSUN AÇIKLARINDA DOĞAL GAZ SONDAJI YAPILACAK"
Bu yıl enerjide yeni anlaşmaların ve gelişmelerin olacağı bir döneme girileceğini ifade eden Bayraktar, "Şu ana kadar tümüyle Batı Karadeniz'e odaklandık. Bu sene Orta ve Doğu Karadeniz'e açılacağımız ve denizde toplam 6 yeni sondaj yapacağımız bir program geliştirdik. Dolayısıyla bu 6 yeni sondaj demek aslında 6 yeni keşif umudu, beklentisi ve çalışması demek. Rize, Ordu, Samsun ve Kastamonu açıklarında tespit ettiğimiz alanlara inşallah sondaj yapacağız" şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: