Atakum Belediyesi ile Atakum Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘Spor Var Engel Yok’ festivalinde dezavantajlı ve normal çocuklar doyasıya spor yaptı
GÖSTERİLER YAPILDI
Dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması ve normal çocuklar ile kaynaşmasını sağlamak için 2.’si düzenlenen Engelsiz Spor Şenliği ‘Spor Var Engel Yok’ festivali, Atakum Belediye Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Çok sayıda dezavantajlı ve normal çocuk sahanın içinde yer alan 10’larca oyunu birlikte oynadı. Festival ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Festival sonrasında engelli çocukların halk oyunları gösterisi ve Atakum Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile devam etti. Festival güreş ve jimnastik gösterilerinin ardından oyunlar ile devam etti. Programda ilk olarak Atakum Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, organizasyonun dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması için çok önemli olduğunu söyledi.
‘ATAKUM KARADENİZ’İN YILDIZI’
Atakum’u her konuda Karadeniz’in yıldızı yapma yolunca çalıştıklarını ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Atakum Belediyesi olarak spora genel ölçekte imkanlarımızın en üst seviyelerini kullanarak destek vermeye çalışıyoruz. Normal ve dezavantajlı çocuklarımızın faaliyetlerine öncü olmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar sporcu ailemize 2 bin 500 çocuk kazandırdık. Atakum Belediyespor Futbol takımımız bu sene BAL’da ilçemizi temsil edecek. Atakum ‘Karadeniz’in yıldızı’ konumunda’ ifadelerini kullandı.
‘GECE GÜNDÜZ DEMEDEN FAALİYET DÜZENLİYORUZ’
Taşçı, 'Bu manada sporda da Atakum’u Karadeniz’in Yıldızı yapacak çalışmalara imza atmaya çalışıyoruz. Halkımızı da spor faaliyetlerinin içerisine çekerek, gece gündüz demeden spor faaliyetleri düzenliyoruz. Dezavantajlı gruplara yönelik olarak bu yıl 2.’sini düzenlediğimiz ‘engel yok spor var’ festivaline her geçen ilgi artarak devam ediyor. Burada tek amacımız, dezavantajlı çocukların normal çocuklardan farkı olmadığını göstererek sporu sevdirmektir. Bu organizasyonla ayrıca toplumun kaynaşmasını, engellilerin hayatına ortak olmaya yardımcı oluyor’ dedi.
SPOR YAPTILAR
Vekaleten Atakum Kaymakamlığı’na bakan Turan Atlamaz ise, festivalin sporun ve çocukların gelişmesi için önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Festival, konuşmaların ardından engelli ve normal çocukların değişik spor branşlarını oynamasıyla sonlandırıldı. Çocuklar, basketbol, golf, bowling, masa tenisi, bilek güreşi, boccia, voleybol gibi spor dallarını doyasıya oynadılar. Ayrıca Samsun’da Temmuz ayında yapılacak olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nın (Deaflympics) tanıtımı da yapıldı.
Mustafa ATASEVEN
Yorumlar
Kalan Karakter: