Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine açılan ve 11 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı dava, Ankara Adalet Sarayı’nda görüldü. Duruşma için ayrılan küçük salon, kalabalığı karşılamakta yetersiz kaldı. Kılıçdaroğlu, adliye önünde toplanan yoğun destekçi grubunun arasından geçerek güçlükle salona girebildi.
"HAK, HUKUK, ADALET" SLOGANLARIYLA KARŞILANDI
Kılıçdaroğlu, saat 13:40’ta adliyeye giriş yaptı. Adliye önünde toplanan destekçiler, "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Kalabalığın yoğunluğu nedeniyle mahkeme salonuna girişte zorluk yaşandı. Duruşmaya, Kılıçdaroğlu’nun eşi, çocukları ve çok sayıda partili katıldı.

DESTEKÇİLER ARASINDA SİNAN ATEŞ’İN EŞİ DE VARDI
Duruşmada, öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş de yer aldı. Ateş, dava sürecinde kendisine destek veren Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmadı. CHP Grup Başkanvekilleri ve belediye başkanlarının da hazır bulunduğu duruşmada, kalabalık nedeniyle salon kapasitesinin yetersiz kaldığı belirtildi.
ÖZEL VE YAVAŞ’TAN DESTEK
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da duruşmaya katılarak Kılıçdaroğlu’na destek verdi. Muharrem İnce’nin de salonda hazır bulunduğu görüldü.
Yorumlar
Kalan Karakter: