Ticaret savaşlarının etkisi ve ABD-AB çekişmesinin yeni boyuta evrilmesinin ardından Avrupa Birliği'nin ortak para birimi euro tarihi bir rekora imza attı. Dün ilk kez 39 lira bandını aşan Euro bu sabah itibariyle 39,48'e yükseldi.
ANLAŞMANIN ETKİSİYLE YÜKSELİŞE GEÇTİ
Euro fiyatları anlaşmanın etkisiyle yükselişe geçti. Tarihinde ilk defa 39 lira direncini kıran euro, ardı ardına rekor tazeledi. Bu sabah euro fiyatları yeni bir rekorla 39,48'e ulaştı. Böylece Kasım 2024'ten bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.
ÜÇ AYIN DİP SEVİYESİNİ GÖRDÜ
Ticaret savaşı gerilimi dolar fiyatlarını bir kısım geri taşıdı. Çin ve Kanada'dan gelen misillemelerin ardından Dolar endeksi, 105 seviyesinin altına inerek üç ayın dip seviyesini gördü. Endeks, son üç günde yüzde 3'e yakın düşüş kaydetti. Dolar 09:20 itibariyle 36,43'ten işlem görüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: