Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in vasiyeti ortaya çıktı. Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, 1999 yılında ABD’ye kaçan ve 20 Ekim 2024’te hayatını kaybeden Gülen, İzmir Örnekköy Mezarlığı’nda annesinin yanında defnedilmek istediğini belirtti.
AİLESİ TÜRKİYE'YE GÖTÜRMEK İSTİYOR
Saygı Öztürk’ün yazısında, Gülen’in ailesinin, cesedin Türkiye’ye götürülmesi için çaba gösterdiği ifade edildi. Gülen’in vasiyetinin, İzmir Örnekköy Mezarlığı’na defnedilme yönünde olduğunu belirten ailesi, bu isteğin yerine getirilmesi için girişimlerde bulunuyor.
ÖRGÜT MENSUPLARI ABD'DE KALMASINI İSTİYOR
Öte yandan, yurtdışında bulunan FETÖ mensupları, Gülen’in ABD’de defnedilmesini tercih ediyor. Öztürk’ün yazısına göre, örgüt üyeleri, Gülen’in cenazesinin ABD’de kalmasının kendilerinde güç kaybına yol açmayacağına inanıyor. Bu konuda aile ve örgüt arasında henüz bir uzlaşma sağlanmadı.
Yorumlar
Kalan Karakter: