Samsun haber - Samsun-Sinop İlleri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Fevzi Apaydın, esnaf kredilerinin faiz oranlarında yapılan 4 puanlık indirimin olumlu bir gelişme olduğunu ancak bu oranın yüzde 15 seviyelerine düşmesini beklediklerini belirtti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde İstanbul Yenikapı'daki iftar programında esnaf kredi kefalet kooperatif yetkilileriyle bir araya gelerek açıkladığı yeni destek paketinin esnaflar için sevindirici olduğunu belirten Apaydın, ancak esnafın ekonomik olarak rahatlayabilmesi için faiz oranlarının daha da düşmesi gerektiğini vurguladı.
ESNAF İÇİN OLUMLU GELİŞME
Apaydın, hazineden yüzde 50 sübvansiyonlu olarak esnaf ve sanatkârlara verilen kredi limitlerinin artırıldığını hatırlatarak, "750 bin lira olarak verilen krediler, 1 milyon liraya çıkarılmıştır. İş yeri ve araç edinme kredisi de 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltilmiştir. Ayrıca sıfır araç kredileri artık 5 yaşına kadar olan araçlar için de geçerli hale getirilmiştir. Bunun yanı sıra, esnafa verilen kredi faiz oranları yüzde 29 seviyesinden yüzde 25'e düşürülerek 4 puanlık bir indirim yapılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu destekler esnaf için olumlu bir gelişmedir" dedi.
ESNAFA NEFES ALDIRDI
Yapılan düzenlemenin esnafa bir nebze olsun nefes alındırdığını ancak yetersiz olduğunu belirten Apaydın, "Faiz oranlarındaki bu 4 puanlık faiz indirimi önemlidir ama esnafın gerçekten rahatlayabilmesi için yüzde 15 seviyelerine kadar gerilemesini bekliyoruz. Enflasyonun düşüş eğiliminde olduğu görülmekte ve önümüzdeki süreçte faiz oranlarının tıpkı geçmişte oranlara düşmesini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: