Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Sakaryalı üreticilerin TZOB'nin rekolte tahmini dolayısıyla yüzlerinin güldüğünü söyledi. Don olaylarının çiftçileri olumsuz etkilediğini anlatan Şenoğlu, "Giresun, Ordu ve Trabzon'da don olayları olduğu için oralarda verim düştü, geçen sene bizde de don vardı, 66 bin ton civarındaydı rekoltemiz, bu sene 92-96 bin civarında. Fındık para yapacak. Neden para yapacak? Normalde fındık, Türkiye'de 600 bin ton civarındaydı. Son tahminlerde 370-400 bin ton civarlarında. Çiftçinin ihracata vermiş olduğu söz var. Onlara fındık temin etmesi gerekiyor. Onun için fındık bu sene para yapacak" şeklinde konuştu. Üreticilerin fındıklarını piyasaya aynı anda sürmemeleri halinde kilogram fiyatının 15 liraya kadar çıkabileceğine dikkati çeken Şenoğlu, "Sakarya çiftçisinin yüzü gülecek tabii. Sakarya'daki çiftçilerin durumu çok iyi ama zarara uğayan çiftçimizin durumu iyi değil" ifadesini kullandı.
Fındık Üreticisinin Yüzü Gülecek
Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) fındık rekoltesi tahminine ilişkin, "Giresun, Ordu ve Trabzon'da don olayları olduğu için oralarda verim düştü, geçen sene bizde de don vardı, 66 bin ton civarındaydı rekoltemiz, bu sene 92-96 bin civarında" dedi
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: