Galatasaray'ın scout ekibi, 2025 yılında sözleşmesi sona erecek futbolcularla ilgili kapsamlı bir transfer raporu hazırladı. Bu raporda en çok dikkat çeken isim ise Lionel Messi oldu. Messi'nin 2026 Dünya Kupası'na katılma hedefi doğrultusunda, 2025'te sözleşmesinin bitmesinin ardından bir sezon daha Avrupa'da oynamayı düşündüğü ifade ediliyor. Galatasaray'ın bu fırsattan yararlanabileceği iddia ediliyor.
MESSI’NİN AVRUPA’YA DÖNÜŞ PLANI
Fotospor'da yer alan bilgilere göre, Galatasaray'ın scout ekibi, 2025'te sözleşmesi sona erecek futbolcularla ilgili hazırladığı raporda, 37 yaşındaki Lionel Messi'ye geniş yer ayırdı. Inter Miami'de forma giyen Arjantinli yıldızın, 2026 Dünya Kupası'na katılmak için Avrupa'da bir sezon daha oynama planı yaptığı öne sürüldü.
ABD LİGİ'NDEN AVRUPA LİGLERİNE YOLCULUK
Messi'nin, ABD Ligi MLS'de oynamaya devam etmesinin, fiziksel ve mental açıdan Dünya Kupası hazırlığı için yeterli olmayacağına inandığı belirtiliyor. Zira MLS, Avrupa'daki liglerin sertlik seviyesinden çok uzak ve daha çok şov odaklı bir lig olarak biliniyor. Bu nedenle, 2026 Dünya Kupası öncesinde Avrupa'ya dönüp daha zorlu bir ligde mücadele etmek isteyen Messi'nin, Inter Miami'ye de bu şartları kabul ettirebileceği ifade ediliyor.
GEÇMİŞTE AVRUPA’YA DÖNEN STARS
Daha önce ABD Ligi'nde forma giymiş olan Steven Gerrard, Frank Lampard, Andrea Pirlo, David Beckham, Kaka Leite, Zlatan İbrahimovic ve Thierry Henry gibi oyuncuların da büyük turnuvalara katılabilmek için Avrupa'ya döndüğü hatırlatılıyor. Galatasaray'ın bu fırsatı değerlendirebileceği, ancak Messi'nin ilk tercihinin FC Barcelona olacağı ve Avrupa'nın dev kulüplerinin de onun etrafında dolanacağı söyleniyor. Messi'nin sürekli oynamak ve orta seviyedeki zorluk derecesine sahip bir ligde mücadele etmek istediği de raporda öne çıkan ihtimaller arasında.
Yorumlar
Kalan Karakter: