Samsun Valisi Osman Kaymak, Nuri Asan Tesisleri’ne giderek futbolculara moral verdi. Vali Kaymak, “Samsunlular, gelin stadımızı doldurun. 30 bin kişilik stadımız var, 5 bin kişi gelince seviniyoruz. En az 10 bin kişi dolsun” dedi
ÖNÜMÜZE BAKACAĞIZ
Ligden düşmesi kesinleşen Gaziantepspor’a 2-1 yenilen Samsunsporlu futbolculara Samsun Valisi Osman Kaymak moral ziyaretinde bulundu. Futbolculardan yenildikleri maçı unutmasını isteyen Vali Kaymak, kalan maçlar için de galibiyet sözü aldı. Alınan mağlubiyetin biran önce unutulması gerektiğinin altını çizen Samsun Valisi Osman Kaymak, “Gaziantepspor maçının sonucu hepimizi üzdü. Her zaman söylüyoruz. Siz görevinizi en iyi şekilde yapacaksınız sonucu takdir etmek Allah’ın işi. Kötü bir şeydi ama hayat devam ediyor. Geçmişe takılıp kalmamak lazım. Önümüze bakacağız. Bu şehir sizden çok şey bekliyor. Bizler, tüm Samsun olarak Samsunspor’un küme düşmesini değil, Süper Lig’e çıkmasını hedefliyoruz. Bu hedef için de beraber çalışmamız lazım” dedi.
SİZLERE GÜVENİYORUZ
Milletin futbolculara karşı güveninin yüksek olduğunu belirten Vali Kaymak, “Her biriniz hakkında çok güzel geri dönüşler var. ‘Bu çocuklar böyle değil, daha iyisini yaparlar’ deniyor. Siz, sezon başında play-off oynayacak bir takımdınız. Size, spor kamuoyunun bakış açısı bu. Play-off oynayıp, Süper Lig’e çıkacak güçte bir takımsınız. Tabii, arkadaşlarınızın bir kısmı takımdan ayrıldı. Biz Elazığ gibi takımı yendik, lider Rizespor ile berabere kaldık. Güçlü takımları yenebiliyoruz, güçsüz takımlara da yenilebiliyoruz. Demek ki bu da sporun doğasında var. İnsanın farkı hatalardan ders almasıdır. Ders alacağız, geçmişe takılıp, Karadeniz’de gemiler batmış gibi davranmayacağız. Mücadelenize devam edin. Sizlere güveniyoruz. Bundan sonraki süreçte Gaziantepspor’u 3-0 yenmiş gibi moralli bir şekilde çalışmalarınıza devam edeceğiz” diye konuştu.
TARAFTARA SESLENDİ
Taraftarlara da seslenen Vali Kaymak, “Samsunspor taraftarlarına da sesleniyorum. Her şehrin zor günleri vardır. Samsunspor zor günler yaşıyorsa seyirci olmayalım. Samsunlular, gelin stadımızı doldurun. 30 bin kişilik stadımız var, 5 bin kişi gelince seviniyoruz. En az 10 bin kişi dolsun. 12. kişi olarak taraftarı söylerler. Futbolcu kardeşlerimiz de taraftarlar maça ilgi gösterince bunun gücünü görüyor. Arkanızda sizi destekleyen taraftarlar varsa, oyuncular da daha güzel oynuyorlar. Kimse desteklemezse oyuncuların ayakları gitmez. Bu anlamda Samsunlular da Pazar günkü maçta stadı doldurup, Samsunspor’a destek olsunlar. Samsunspor’un tekrar hedefine ilerlemesini istiyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından söz alan Teknik Direktör Besim Durmuş, böyle bir kazanın bir daha yaşanmayacağının sözünü vererek, Boluspor maçından galibiyetle ayrılacaklarına inandıklarını söyledi.
Fatih TUTAR
Yorumlar
Kalan Karakter: