Türk Psikologlar Derneği Samsun Şubesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Toplumsal Dayanışma için Psikologlar Derneği (TODAP) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Samsun’da düzenlenen basın açıklamasıyla Hakkâri’de bir psikoloğa yönelik gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya tepki gösterdi.
Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binası önünde gerçekleştirilen açıklamada, sosyal hizmet ve psikoloji alanında çalışan meslek gruplarının güvenli çalışma koşullarına dikkat çekildi.
Basın açıklamasını okuyan Türk Psikologlar Derneği Samsun Şube Başkan Yardımcısı Gamze Sırmalı Karabulut, her türlü şiddetin karşısında olduklarını belirterek saldırıya uğrayan meslektaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

ÇALIŞMA VE GÜVENLİK ŞARTLARI GÜNDEME GELDİ
Karabulut açıklamasında, iki gün önce kamuoyuna yansıyan olayda, Hakkâri Gazi Mahallesi’nde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev yapan bir psikoloğun bıçaklı saldırıya uğradığını hatırlattı. Yaşanan olayın büyük üzüntü yarattığını ifade eden Karabulut, sosyal hizmet alanındaki çalışma ve güvenlik koşullarının yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
SOSYAL RİSK HARİTASI ÇALIŞMASI İÇİN ÇAĞRI
Açıklamada ayrıca son dönemde yürütülen sosyal risk haritalaması çalışmalarının yeniden ele alınması talep edildi. Meslek örgütleri, akademisyenler ve saha çalışanlarının sürece dahil edilmesi gerektiği belirtilen açıklamada; çalışan güvenliğini önceleyen önlemlerin artırılması, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının güçlendirilmesi, yeterli personel ve teknik altyapının sağlanması çağrısı yapıldı.
Meslek örgütleri ayrıca sahada görev yapan personelin fiziksel, psikososyal ve mesleki güvenliğini esas alan uygulama standartlarının oluşturulmasını istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: