Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, hafta sonunun ilk gününde özellikle batı bölgelerde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili olacak. Kıyı Ege ve Batı Akdeniz hattında yağışların yer yer şiddetli olması beklenirken, Marmara’nın güneyi ile İç Ege’de de kuvvetli yağış görülecek.
Rüzgarın güney yönlerden (lodos) saatte 40 ila 60 kilometre hızla esmesi öngörülüyor. Yetkililer; sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve çatı uçması gibi risklere karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırıyor.
ÇIĞ TEHLİKESİ
Cumartesi günü Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in bazı kesimlerinde yağış beklenmezken, özellikle yüksek ve eğimli araziler için çığ riski sürüyor. Uzmanlar, kar örtüsünün bulunduğu bölgelerde ani sıcaklık değişimlerinin çığ tehlikesini artırabileceğine dikkat çekiyor.
KAR GELİYOR
Pazar günü itibarıyla yağışlı sistem tüm yurda yayılacak. Hava sıcaklıklarının özellikle iç ve doğu kesimlerde düşmesiyle birlikte yağışların türü değişecek.
İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Çığ riski ise doğu bölgelerde etkisini sürdürmeye devam edecek.
BÜYÜKŞEHİRLERDE HAFTA SONU HAVA NASIL?
Bazı illerde beklenen en yüksek sıcaklık değerleri şöyle:
Ankara: 17°C → 11°C
İstanbul: 16°C → 13°C
İzmir: 15°C
Antalya: 19°C → 17°C
Erzurum: 12°C → 9°C
Yorumlar
Kalan Karakter: