Samsun'da bir süredir kurulum çalışmaları yapılan Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmaları tamamlandı ve parseller satışa çıkarıldı. Vali Osman Kaymak, "Çok sayıda talep alıyoruz. Yatırımcılarımız ellerini çabuk tutsunlar" dedi.
Samsun Havza Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmaları tamamlanarak, parsellerin satışına başlandı. Vali Osman Kaymak başkanlığında mütevelli heyeti, Havza OSB'deki parsellerin satış fiyatını belirledi. İlk etapta Gaziantep'ten bir yatırımcı 200 kişinin istihdam edileceği beton elemanları üretim tesisi kurmak için yer talebinde bulundu. Vali Osman Kaymak, "Talepler şimdiden başladı. Yatırımcılarımız Havza OSB'den yer almak için ellerini çabuk tutsunlar" diye kaydetti.
PARSEL FİYATLARI BELİRLENDİ
Vali Osman Kaymak, Samsun'da yeni yatırım alanları oluşturmak için çalışmaların devam ettiğini belirtirken, bu kapsamda Havza Organize Sanayi Bölgesi'nin kuruluş çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Fabrika kurmayı hedefleyen tüm yatırımcıları Havza OSB'ye yatırım yapmaya davet eden Kaymak, son yapılan mütevelli heyeti toplantısında da parsel satış fiyatlarını belirlediklerini belirtti. Buna göre Havza OSB'de yatırım yapmak isteyenlerin metrekaresi 47 bin liradan parselleri alabileceklerini dile getiren Kaymak, yatırım yapacakların yer maliyetlerinin yüzde 70'inin zaten devlet tarafından karşılandığını, 10 dönüm yer alan bir vatandaşın 150 bin lira ile iş kurabileceğini belirtti.
ANTEPLİ İŞADAMI TESİS KURUYOR
Gaziantepli bir işadamının beton elemanları üretim tesisi kurmak üzere harekete geçtiğini de dile getiren Vali Kaymak, "Burada 150-200 kişinin çalışacağı büyük bir tesis kuracaklar. Şu anda Havza OSB'de yollar yapılmış, elektrikleri çekilmiş durumda. Altyapıda hiçbir sorun yok. Bunun yanı sıra daha büyük yatırım yapmak isteyen ve bin dönüm- 2 bin dönüm ebatında yer isteyenler için Havza OSB'nin yanında gelişim alanları da oluşturduk. Havza'nın kara, hava ve deniz yollarına yakınlığını düşündüğünüzde kaçırılmaması gereken bir fırsat. Burada yatırım isteyenler ellerini çabuk tutsunlar, talepler çok fazla" diye konuştu.
Gülsüm ATİK
Yorumlar
Kalan Karakter: