Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "AK Parti her olasılığa hazırdır. Bu anlamda da hiçbir çekincemiz yoktur. Üstümüze yüklenmiş sorumluluğun ve milletin bizden beklentisinin de biz farkındayız" dedi
Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen 61. İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da AK Parti'nin yine sandıktan birinci parti çıktığını anımsattı. Milletin sandıkta, Türkiye'nin koalisyonla yönetilmesi yönünde karar verdiğini dile getiren Bakan Kılıç, bu karar doğrultusunda ise yine milletin Türkiye'nin yönetilmesi görevini AK Parti'ye verdiğini söyledi.
ÇALIŞMALAR YAPILDI
Bakan Kılıç, hükümet kurma çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na görev vermesiyle başladığını ifade ederek, "Türkiye'de yeni hükümetin kuruluşu için ziyaretler başlayacak. AK Parti Genel Başkanı olarak Başbakanımız, bugün Cumhuriyet Halk Partisi'ne, Salı günü Milliyetçi Hareket Partisi'ne, Çarşamba günü de HDP'ye gidecekler. Üst kurullarımızda bir yol haritası belirlenmiş durumda. Bu çalışmaların hepsi yapıldı" diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı makamını koalisyon çalışmaları kapsamında tartışmaya açtırmayacaklarını vurgulayan Kılıç, "Bazı konular var ki bunlar, konuşulması bizim açımızdan hiçbir anlamı olmayan şeyler. Bunlardan biri Sayın Cumhurbaşkanımızın konumudur, cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bunun bir kere koalisyon müzakerelerinde herhangi bir anlamı, yeri yoktur" değerlendirmesinde bulundu.
SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ
Bakan Kılıç, 7 Haziran seçimlerinde alınan sonuçların parti içinde işletilen teşkilat ve komisyonlar tarafından değerlendirildiğini kaydederek, "Biz AK Parti olarak şunu çok açık ve seçik biliyoruz ki biz Türkiye'de siyasetin merkeziyiz. Milletimiz de 7 Haziran seçimlerinde yine siyasetin merkezinde AK Parti'nin olduğunu tescillemiştir. Milletimiz bize bu sorumluluğu ve görevi vermiştir. Biz de bu sorumluluk ve bilinçle yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'nin bugüne kadar elde ettiği kazanımların 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine taşınması noktasındaki duruşumuz hiç bir şekilde değişmeyecektir" ifadelerini kullandı.
AK PARTİ HER OLASILIĞA HAZIRDIR
Koalisyon çalışmaları kapsamında AK Parti'nin ilkeleri doğrultusunda müzakereleri sürdüreceklerini belirten Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: "Masaya oturacağız ve konuşacağız. Tabii ki kendi ilkelerimiz, kendi duruşumuz doğrultusunda ama açık bir yürekle ve açık bir elle. Herkesten de milletimizin beklentisi budur. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için her türlü çabayı sarf edeceğiz. Bakın biz çalışmalarımız birçoğunu tamamlamış durumdayız ama bu çabaların sonucunda, bizim samimiyetimizin sonucunda bir sonuca varılmazsa da anayasamızın hükümleri açıktır. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dile getirmiş olduğu konular ortadadır. AK Parti her olasılığa hazırdır. Bu anlamda da hiç bir çekincemiz yoktur. Üstümüze yüklenmiş sorumluluğun ve milletin bizden beklentisinin de biz farkındayız. Dolayısıyla sorumluluk bilincimizle yolumuza devam edeceğiz."
AK PARTİ TÜRKİYE SİYASETİNE ÇOK ŞEY KATMIŞTIR
AK Parti'nin Türkiye siyasetine çok şey kattığını belirten eski Gümrük ve Ticaret Bakanı AK Parti MKYK üyesi Hayati Yazıcı, 'Olan bitenin farkında mısınız? Bu süreci AK Parti ailesi olarak yakından izliyor, bulunduğunuz pozisyon neticesinde kapasiteniz neyse onu yeterince kullandınız mı? Bunların bir muhasebesini yapıyorsunuzdur. Bizim partimizin en önemli teşkilat çalışmalarından birisi de danışma meclisleridir. Türk siyasi arenasında bulunduğumuz 14 Ağustos 2001 tarihinden itibaren sadece Türkiye’nin ekonomik gidişatını değil, demokratik süreçlerini değil, sosyal alanlarında da önemli restorasyonlar yaptık ve Türkiye’nin siyasetine çok önemli kazanımları hep birlikte gerçekleştirdik’ diye konuştu.
150 KASABALAŞMIŞ KÖY YAPACAĞIZ
Samsun'daki köylerde ve ilçelerde büyük düzenlemeler yapacaklarını hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, 'Seçim zamanlarında planladığımız uygulamalarımızı şimdilerde köylerimizde adım adım uyguluyoruz. İyi bir uygulama yapıyoruz. Aslında gücümüzün de üzerinde bir uygulama yapıyoruz. Bu konuda harcadığımız enerjiden bahsetmeye gerek yok. Biz bu işleri hizmet için yapıyoruz. Tabi ki risk alacağız. Çünkü insanımızın buna ihtiyacı var. İnsanlar artık AK Parti’den 40 senede yapılabilecek şeylerin 4-5 senede yapılmasını bekliyorlar. Bu AK Parti’nin büyüklüğünü gösterir. İnsanlar AK Parti’yi bir iş makinası gibi görüyor. Böyle bir şeyle karşı karşıyayız. İnsanların bu işleri becerebileceğimize karşı olan güvenlerinden kaynaklanıyor. 2-3 sene içerisinde ilçelerimiz eski ilçeler olmaktan çıkacak. Köylerimiz eski köyler olmaktan çıkacak. Samsun’un bin köyü var bu bin köyün yaklaşık 150 tanesini belirlerdik. 150 tane kasabalaşmış köy yapmak istiyoruz. Bu kasabaların içine girdiğinizde her şeyiyle aydınlanmış, ara yollar dahil asfaltlanmış yerler olacak. İçine girdiğiniz zaman burası kasaba mı? Dedirtecek kasabalar yapacağız. Bu projeyi 2 senede gerçekleştirmeye çalışacağız’ şeklinde konuştu.
Kılıç ve beraberindekiler daha sonra AK Parti İl Başkanlığınca Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi bahçesinde verilen iftar yemeğine katıldı. Toplantıya, milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Mustafa Demir, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile çok sayıda partili katıldı.
AA-İHA
Yorumlar
Kalan Karakter: