Samsun haber - Samsun İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanacağını ve bu süreçte doğalgaz erişimi olmayan konutların sorunlarının çözüleceğini açıkladı.
İlkadım ilçesinin sorunları ve çözüm planları hakkında bilgi veren Kurnaz, sağlıksız binaların dönüşümünü ve doğalgazsız konutların sorunlarını öncelikli projeleri olarak belirlediklerini vurguladı.
"KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLAYACAK"
İlkadım ilçesinin en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu belirten Başkan Kurnaz, vatandaşın rızası ve maddi imkanları doğrultusunda dönüşüm çalışmalarına başlanacağını dile getirdi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ve bürokratlarla yaptıkları toplantıda, İlkadım'ın kangrenleşmiş sorunlarının ele alındığını söyleyen Kurnaz, “Kentsel dönüşümle birlikte, heyelan bölgelerine yapılmış konutlar ve sağlıksız yapıların olduğu mahallelerde çözüm odaklı projeler yürüteceğiz. Adalet, Anadolu, Zeytinlik, Kadıköy, Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahalleleri için riskli alan planlamaları yapılıyor,” ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ ERİŞİMİNE ÖNCELİK VERİLECEK
Başkan Kurnaz, doğalgaz kullanamayan Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallelerinde konutların yüzde 80'inin doğalgaz erişimi olmadığını belirtti. Bu bölgelerde dönüşüm sürecine doğalgaz altyapısını da ekleyerek, binlerce konutun ısınma sorununu çözeceklerini açıkladı. Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy gibi riskli alan ilan edilen mahallelerde ise Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin planlamaları doğrultusunda kentsel dönüşüm süreci ilerleyecek.
YÜKSEK KATA MÜSAADE YOK
Kurnaz, kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda yüksek katlara izin verilmeyeceğini belirterek, emsal değerinin zemin artı 5 kat olarak belirlendiğini aktardı. Türkiye genelinde deprem nedeniyle binlerce binanın yıkıldığını ve bu durumun bütçede öncelik sıralamasını değiştirdiğini belirten Kurnaz, “Deprem olmasaydı Samsun da sağlıksız yapılar için aynı hızda dönüşüm çalışmalarına başlayacaktı. Vatandaşlarımızı sağlıklı binalarda yaşatarak, doğalgaz gibi temel ihtiyaçlara erişimlerini sağlayacağız,” dedi.
19 MAYIS GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET
Ziyarette Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır da Başkan Kurnaz'a çalışmalarında başarılar diledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: