İlkadım Belediyesi’nde görev yapan temizlik işçilerinin maaşlarının eksik ödenmesi ve fazla mesailerinin aylardır verilmemesi üzerine kısa süreli iş bıraktığı iddia edilirken Gazete Gerçek’e konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kendisi ve belediye yönetimiyle ilgili algı operasyonu yürütüldüğünü söyledi. Demirtaş, “Hakkımızda yalan yanlış haber yazan ve konuşanların derdini biliyorum ama bu dertlerine derman olmayacağım. Öküz altında buzağı aramaya devam etsinler. Biz hizmetimize devam ediyoruz” dedi.
FAZLA MESAİ VE ÖDENEK VERİLMEDİĞİ İDDİASI
İddiaya göre; İlkadım Belediyesi’nde 31 Mart seçimlerinin ardından yaşanan eksik maaş ödemeleri ile ilgili sıkıntı sürüyor. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli işçilerinin geçici süreli iş bıraktığı öğrenildi. Temizlik biriminde görev yapan işçilerin, uzun süredir fazla mesai ücretlerini ve korona virüsü pandemisi sürecinde devletin verdiği esnek çalışma ödemelerinin yapılmadığı gerekçesiyle eylemi gittikleri öğrenildi.
‘DERTLERİNİ BİLİYORUM AMA DERMAN OLMAYACAĞIM’
Gazete Gerçek’e konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Sorun bir mali tablosu olan belediyeyi devraldığımız herkes biliyor ve birçok güçlüğün üstesinden geldik. En başından buyana bizimle ilgili yalan, yanlış, karalama haberler yazılıyor ve kulisler yapılıyor. Ben benim ve yönetimim hakkında konuşanların derdini biliyorum ama bu dertlerine derman olmayacağım. Öküz altında buzağı arıyorlar ve aramaya da devam etsinler. Biz hizmetimize devam ediyoruz. İlkadım’ı ve İlkadımları seviyoruz. Amacımız hizmet etmek, derdimiz İlkadım” dedi.
ALGI OPERASYONU VE KARALAMA KAMPANYASI
Başkan Necattin Demirtaş, “İşçiye hak ettiği ücretlerin verilmemesi gibi bir durum söz konusu değil. Böyle bir şey olamaz. Biz Allah’tan korkarız. İşçi hakkını benim belediyemde kimse yiyemez, bunu Allah’ın hiç bir kuluna yedirmem. Binin üzerinde insan çalışıyor, her birini tek tek anlık kontrol etmem söz konusu değil. Elbette hatalar olacaktır, bu her belediye olabilir. Önemli olan bu hataların engellenmesi ve kimseye zarar vermeden ortadan kaldırılmasıdır. Bizi bilen biliyor, bizim olduğumuz yerde hata olmaz. Halk artık bunu anladı. Hakkımızda algı operasyonu yapanlar, karalama kampanyası yürütenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar” şeklinde konuştu.
Tolga BİRGÜCÜ
Yorumlar
Kalan Karakter: