Samsun’un Terme ilçesi Evci beldesi Miliç Mahallesi'nde oturan Azize Uygun, kızı ve torunuyla yaşadığı eski evlerinin çatısını maddi yetersizlik nedeniyle yaptıramayınca üzerini naylon branda ile kapattı. Ancak bu önlem de çatının yağmurlu havalarda akmasını önleyemedi. Bunun yanında soğuk havalarda yakılan soba, brandadan dolayı yangın riskini beraberinde getiriyordu. Tek isteklerinin çatısı akmayan bir evde yaşamak olduğunu ifade eden Azize Uygun'un 5 ay önce basına yansıyan bu hayalini gerçekleştirmek için hayırseverler harekete geçti. Bazı hayırseverler topladıkları yardımlarla aileye yeni bir ev yapmaya başladı. Eski evinin karşısına yapımı başlanan ev inşaatının kabası bitmiş durumda. İki inşaat usta para almadan evi yapıyor. Malzemeler de hayırsever esnaflar tarafından karşılanıyor. İnşaatın bir bölümü tamamlanmış durumda.
İnsanlık Daha Ölmemiş!
Maddi imkansızlıklar nedeniyle yaptıramadığı evin çatısını naylon branda ile kapatarak yağmur sularının eve akmasına engel olmaya çalışan Uygun ailesinin hayali gerçek oluyor. Azize Uygun’un durumunu basından öğrenerek harekete geçen hayırsever iki inşaat ustası, hayırsever ilçe esnafının verdiği malzeme desteği ile aileye yeni bir ev yapıyor
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: