İsrail ordusuna ait tanklar, Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait üsse güç kullanarak zorla girdi.
UNIFIL tarafından yapılan açıklamaya göre, Ramyah bölgesindeki BM üssüne iki İsrail tankı sabah saatlerinde kapıyı yıkarak girdi ve 15 BM personeli hafif şekilde yaralandı.
İHLAL VE ULUSLARARASI TEPKİ
UNIFIL, olayın ardından İsrail ordusunun 45 dakika içinde üsten ayrıldığını belirtti. İsrail ordusuna, BM personelinin güvenliğini tehlikeye atmamaları yönünde uyarı yapıldığı açıklandı. BM yetkilileri, İsrail’in bu ihlalinin uluslararası hukuk ve BM’nin 1701 sayılı kararının açık bir ihlali olduğunu vurguladı.
BM’DEN UYARI: ULUSLARARASI HUKUK İHLAL EDİLDİ
UNIFIL, BM tesislerinin dokunulmazlığına her zaman saygı gösterilmesi gerektiğini ve BM personeline yönelik saldırıların uluslararası insancıl hukukun ağır bir ihlali olduğunu ifade etti. İsrail ordusundan bu ihlallerle ilgili bir açıklama talep edildiği bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: