Samsun Valisi İbrahim Şahin, Bakanlar Kurulu’nca yayınlanan valiler kararnamesiyle merkez valiliğine alındı, Tunceli Valisi Osman Kaymak yerine atandı
Uzun zamandır beklenen valiler kararnamesi sonunda yayınlandı. Önceki gün gece yayınlanan kararname ile 20 vali merkeze alındı, 20 ile yeni vali atandı, 19 il valisi ise yer değiştirdi. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan atama kararnamesine göre, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk ile 19 ilin valisi merkeze alındı. Merkeze alınan valilerden 9'unu büyükşehir kapsamındaki Aydın, Denizli, Eskişehir, Malatya, Muğla, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Van valileri oluşturdu. Kararnamede 5 ilçenin kaymakamlıklarına da atama yapıldı.
İBRAHİM ŞAHİN MERKEZE ÇEKİLDİ
Samsun’da yaklaşık 3 yıldır görev yapan İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürlüğü’nden sonra ilk Samsun’da vali olarak görev yapmaya başlamıştı. 2014 yılında Samsun’a vali olarak atanan Şahin, 3 yıldır Samsun’da başarılı çalışmalara imza attı. Şehrin dinamikleri ile uyumlu çalışmalar yürüten Şahin, özellikle sanayi alanında yapılan çalışmalara destek vermesi ile dikkat çekti. Şahin’in, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlanan valiler kararnamesi ile merkeze alındığı belirtildi.
TUNCELİ VALİSİ SAMSUN’A ATANDI
Şahin’in yerine ise Tunceli Valisi Osman Kaymak atandı. Aslen Bayburtlu olan Kaymak 1991 yılında kaymakamlık kursunu başarı ile bitirerek Kütahya ilinde yeni kurulan Pazarlar ilçesine kurucu kaymakam olarak atandı. İki yıl süre ile Pazarlar ilçesinin kurulması ile ilgili çalışmaları başarı ile tamamladıktan sonra mahrumiyet hizmeti yapmak üzere 1993 yılında Erzurum ili Narman İlçe Kaymakamlığına, bu görevi tamamladıktan sonra da 1995 yılında Malatya ili Battalgazi İlçe Kaymakamlığına atandı. Tunceli Valiliğine 2014 yılında atanan Kaymak, Ramazan Bayramı’ndan sonra Samsun’da vali olarak göreve başlayacak.
ESKİ VALİLER YER DEĞİŞTİRDİ
Kararnamede ilginçlikler yaşanırken Atakum ilçesine kaymakam olarak atanan Hamdi Bilge Aktaş göreve başlamadan Çankırı’ya vali oldu. Akdeniz Kaymakamı ve kayyım olarak Akdeniz Belediye Başkanlığı görevini yürüten Hamdi Bilge Aktaş, Atakum ilçesine kaymakam olarak atanmıştı. Geçtiğimiz günlerde ataması yapılan Aktaş, Atakum'a gelmek için hazırlık yaparken son dakika yayınlana kararname ile Çankırı Valisi oldu. Samsun’da görev yapmış eski valilerden Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Kocaeli Valisi Hasan Bahri Güzeloğlu yer değiştirdiler. Aksoy Diyarbakır’dan Kocaeli’ne atanırken, Güzeloğlu ise Kocaeli’nden Diyarbakır Valiliğine atandı.
Sezer SEZER
ATANAN VALİLER VE GÖREV YERİ DEĞİŞEN İSİMLER:
Tunceli Valisi Osman Kaymak Samsun Valiliğine,
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Bilmez Ardahan Valiliğine,
Bilecik Valisi Süleyman Elban Ağrı Valiliğine,
Mersin Valisi Özdemir Çakacak Eskişehir Valiliğine,
Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Kocaeli Valiliğine,
Kocaeli Valisi Hasan Bahri Güzeloğlu Diyarbakır Valiliğine,
Karabük Valisi Mehmet Aktaş Şırnak Valiliğine,
Merkez Valisi Mehmet Tekinarslan Kilis Valiliğine,
Kilis Valisi İsmail Çataklı İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına,
İstanbul Valiliği Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı Adıyaman Valiliğine,
Giresun Valisi Hasan Karahan Denizli Valiliğine,
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz Afyonkarahisar Valiliğine,
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Sakarya Valiliğine,
Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım Muş Valiliğine,
Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger Aydın Valiliğine,
Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu Bitlis Valiliğine,
Adıyaman Valisi Abdullah Erin Şanlıurfa Valiliğine,
Bitlis Valisi Ahmet Çınar Zonguldak Valiliğine,
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu Van Valiliğine,
Zonguldak Valisi Ali Kaban Malatya Valiliğine,
Tavas Kaymakamı Osman Varol Amasya Valiliğine,
Şırnak Valisi Ali İhsan Su Mersin Valiliğine,
İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan Bayburt Valiliğine,
Kırklareli Valisi Esengül Civelek Muğla Valiliğine,
Muş Valisi Seddar Yavuz Ordu Valiliğine,
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın Bilecik Valiliğine,
Mamak Kaymakamı Ali Mantı Bingöl Valiliğine,
Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş Çankırı Valiliğine,
Hukuk Müşaviri Çetin Oktay Kaldırım Elazığ Valiliğine,
Nizip Kaymakamı Harun Sarıfakıoğlulları Giresun Valiliğine,
Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü Iğdır Valiliğine,
Mülkiye Başmüfettişi Kemal Çeber Karabük Valiliğine,
Yorumlar
Kalan Karakter: