İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Güçlü kadın, Güçlü nesil’ konferanslarının üçüncüsü 'Kadın girişimci - Kooperatifçilik İş kurma ve Kobi destekleri', Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin eşleri ile geldiği konferansa, millet ittifakı ilçe başkanları, meclis üyeleri, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı
KADIN BAŞKAN OLMANIN ZORLUKLARI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Saydam Bayram, konferansla ilgili kısa bir bilgilendirme yapıp sözü konuşmacılara verdi. Yaklaşık iki saat süren konferansta Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, ilçesinde tüm engellemelere ve zorluklara rağmen ikinci dönemini yürüttüğü belediye başkanlığı görevinde bir kadın olarak yaşadıklarını ve başardıklarını anlattı. Özylol, özellikle kurdukları Karınca Kooperatifi ile yöre ve ülke ekonomisine katkılarından bahsetti. Özyol ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği haklar ve zor koşullara rağmen önce ailesinin sonra ilçe halkının takdiri ile 7 erkek aday arasında kazandığı ilk seçim ve bu ikinci dönemde yaptıklarını anlattı.
GÜÇLÜKLERİ AŞMANIN YOLLARI
Mesas Prodüksiyon Fotoğraf ve Tasarım Stüdyosu Kurucusu Seda Karayalçın ise girişimciliğin önemi, hedefler, hayaller ve bu uğurda yapılması gerekenler, zorluklar karşısında kararlılıklar ve inanılan yolda yapılması gerekenleri kendi başarı hikayesinden örnekler vererek anlattı. Son olarak ise Kurumsal Yönetim Sistemleri Uzmanı Didem Çebi, KOBİ destekleri hakkında bilgilendirmenin yanında, iş dünyasında kadının karşılaştığı güçlükler ve bunu aşmanın yollarını, bilgi ve donanımın önemini paylaştı.
SIRADAKİ KONFERANS ATAKUM'DA
Konferansın bir diğer sunucusu Yazar Fatma Altuntaş, kovid-19 rahatsızlığı nedeni programa katılamazken, konuşmacılara teşekkür plaketleri takdim edildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne kadar devam edecek etkinliklerin 4'üncüsü ise 5 Mart 2022 Cumartesi günü Atakum Vedat Türkali Kültür Merkezi'nde 'Kadın ve Çocuk şiddeti ve Korunma' konu başlığıyla gerçekleştirilecek. Tolga BİRGÜCÜ
Yorumlar
Kalan Karakter: