Samsun haber - İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, yazılı bir açıklama yaparak, TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı sırasında bazı katılımcıların “Biji Serok Apo” şeklinde sloganlar atmasına sert tepki gösterdi. Aksoy tarafından yapılan açıklamada, söz konusu sloganların aziz şehitlerin hatırasına, milletin birliğine ve devletin temel değerlerine yapılmış ağır bir saygısızlık olduğu vurgulandı.
KABUL EDİLEMEZ
Aksoy, açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Terör örgütü elebaşını öven bu sözler, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2. maddesi kapsamında açık biçimde terör propagandasıdır. Bu vahim olayın, Türk milletinin iradesini temsil eden Meclis çatısı altında yaşanması kabul edilemez. Şehitlerimizin emaneti olan bu vatanın bütünlüğünü hedef alan bu eylemi şiddetle ve nefretle kınıyoruz.”
‘SESSİZ KALANLARDA SORUMLUDUR’
İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, yargı makamlarını ve TBMM Başkanlığı’nı derhal harekete geçmeye, tüm siyasi partileri de teröre karşı ortak bir duruş sergilemeye davet etti. Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Bu rezalete sessiz kalanlar da en az yapanlar kadar sorumludur. Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü ve şehitlerimizin onurunu gölgeleyemeyecektir.”
Yorumlar
Kalan Karakter: