Samsun’da yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük bilim merkezi ve planetaryumu olma özelliğini taşıyan dev proje için açılış hazırlıkları hız kazandı. Gençleri bilim ve uzayla buluşturacak yapı, kısa süre içinde kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanıyor.
GENÇLER İÇİN CAZİBE NOKTASI OLACAK
Toplam 12 bin metrekarelik alan üzerine kurulan merkezde; fuaye alanı, sergi salonları, bilim atölyeleri, satış birimleri, laboratuvarlar ve modern bir planetaryum yer alıyor. Her ayrıntısı bilim ve teknoloji meraklılarına göre tasarlanan yapı, özellikle gençlerin ilgi odağı olmayı hedefliyor.

ÇEVRECİ TASARIMLA KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK
Projede çevreci bir mimari anlayış benimsendi. Planetaryumun üst cephesine entegre edilen güneş panelleri sayesinde merkezin elektrik ihtiyacının bir bölümünün yenilenebilir kaynaklardan karşılanması planlanıyor.

“KARADENİZ BÖLGESİ’NİN EN BÜYÜK PLANETARYUMU OLACAK”
Halit Doğan, bilim merkezi ve planetaryum projesinde sona yaklaşıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“12 bin metrekarelik alana sahip bilim merkezi ve planetaryumun yapımı artık tamamlanma aşamasına geldi. Yapım süreci üç farklı belediye başkanı dönemini kapsadı ve tamamlamak bize nasip oldu. Böylece Karadeniz Bölgesi’nin en büyük planetaryumu Samsun’da hizmet verecek. Samsun-Ordu karayolu üzerinde, yoldan geçen herkesin rahatlıkla uğrayabileceği bir merkez olarak planladık. Açılış için artık sayılı günler kaldı. Ayrıca projeyi TÜBİTAK ile iş birliği içinde hayata geçiriyoruz”

Yorumlar
Kalan Karakter: