Samsun Haber - Samsun'daki kasaplar, Kurban Bayramı ve ardından gelen balık sezonu nedeniyle satışları kötü gitmeye devam ediyor. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, satışlardaki azalmanın yanı sıra ne olduğu belli olmayan et ürünlerin uygun fiyatlara satılarak halk sağlığının hiçe sayılmasının büyük problem olduğuna dikkat çekti.
400 LİRANIN ALTINDAKİ KIYMALAR SIKINTILI
Samsun'daki kasapların neredeyse tamamında dana kıymanın 400 lira civarında satıldığını belirten Başkan Ömür Şen, "Bu etin 300 liraya kesimi var. Kemiği var. Stopajı, nakliyesi, vergisi, işçisi ve sigorta prim gideri var. Yani 400 liradan aşağı satılması mümkün değil. Türkiye çapında 5-10 lira oynar. İstanbul'da 20 lira fiyat farkı olsun. Ancak piyasa ve giderler bellidir. Eğer daha uyguna kesilebiliyor ve satılabiliyorsa, bize de versinler biz de satalım. 400 liradan aşağı satılan kıyma, en kibar tabirle sıkıntılı kıymadır. Vatandaşımız 400 lira altı kıyma alırken iki kez düşünsün." ifadelerini kullandı. Tugay BAŞSAN
400 LİRANIN ALTINDAKİ KIYMALAR SIKINTILI
Samsun'daki kasapların neredeyse tamamında dana kıymanın 400 lira civarında satıldığını belirten Başkan Ömür Şen, "Bu etin 300 liraya kesimi var. Kemiği var. Stopajı, nakliyesi, vergisi, işçisi ve sigorta prim gideri var. Yani 400 liradan aşağı satılması mümkün değil. Türkiye çapında 5-10 lira oynar. İstanbul'da 20 lira fiyat farkı olsun. Ancak piyasa ve giderler bellidir. Eğer daha uyguna kesilebiliyor ve satılabiliyorsa, bize de versinler biz de satalım. 400 liradan aşağı satılan kıyma, en kibar tabirle sıkıntılı kıymadır. Vatandaşımız 400 lira altı kıyma alırken iki kez düşünsün." ifadelerini kullandı. Tugay BAŞSAN