Samsun Olympian Akademi Spor Kulübü, play-offun ilk maçında mağlup ettiği Eskişehir Aqua Ragbi Spor Kulübü’nü rövanş müsabakasında 91-12’lik farklı skorla yenerek adını 1. Lig’e yazdırdı
RÖVANŞ SAMSUN’DA OYNANDI
Köpek Balıkları lakaplı Samsun Olympian Akademisi Spor Kulübü Türkiye Ragbi 1. Ligi'ne yükseldi. Türkiye Ragbi Federasyonunun geçen haftalarda belirlediği Ragbi 1. Ligi Play-off maçlarında eşleşen gruplar 1. lig biletini kapmak için kıyasıya mücadele etti. İlk maçını Eskişehir Aqua Ragbi Spor Kulübü ile deplasmanda oynayarak 34-12 kazanan Samsun ekibi önceki gün rövanş maçına Samsun Dereler Suni Çim Sahası'nda çıktı.
FARK ATTILAR
Maçın ilk dakikalarından itibaren ezici bir üstünlükle oynayan Olympian Akademi Spor Kulübü rakibini 91-12 gibi farklı skorla yenmeyi başardı. İki maçı da kazanarak Play-off'u geçen Olympian Akademi Türkiye Ragbi 1. Lig'ine şampiyon olarak yükseldi. Dostane bir ortamda yapılan mücadeleyi tribünlerden izleyen Türkiye Ragbi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Beyzbol As Başkanı Güngör Doğanay Sporcuları kutlarken, Olympian Akademi Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri Dursun Göral, Şaban Pulgir, Ragıp Doğan ve Furkan Keleş tebrikleri kabul etti.
‘CAMİAMIZA HAYIRLI OLSUN’
Samsun Olympian Akademisi Spor Kulübü Başkanı Erkan Göral, '1. Lig’e yükselmeyi bu sezon verdiğimiz iyi mücadele ile sonuna kadar hak ettik. Sporcularımız da sezon boşunca centilmence mücadele ettiler. Bizim amacımız ülkemizde Ragbi sporunu geliştirmek ve bu branşta iyi işler yapan bir kulüp olmak. 1. Lig’de de hedefimiz hep üst sıralar olacak. Şampiyonluk camiamıza hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı.
Mustafa ATASEVEN
Yorumlar
Kalan Karakter: