MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, gerçekleşecek kongre öncesinde Samsun’da bulunan teşkilat üyelerine Serra Otel’de iftar yemeği verdi
İftar yemeğine bin kişinin üstünde partili katılırken, görevden alınan il ve ilçe başkanları da Aydın’ın verdiği iftara katıldı. İftar yemeğinin ardından Koray Aydın’dan önce söz alan 21. Dönem MHP Bitlis Milletvekili Halil İbrahim Oral, partilere dua ettirdi. Duanın ardından söz alan Aydın, partililere hedefleri ve göreve neden talip olduğunu anlatan uzun bir konuşma gerçekleştirdi.
BÜTÜN ESKİ GELENEKLERİMİZİ GERİ GETİRECEĞİM
MHP’nin şu anda içinde bulunduğu durumun geleneklerine yakışmadığını belirten Genel Başkan Adayı Koray Aydın, 'Biz geleneklerimizden koptuk. Bizi biz yapan değerleri terk ettik ve kendi ritüellerini koruyamayan, kendi geleneğini yaşatamayan ve bunların aradan çekilmesiyle de birbirimizle sohbet etmeye, aramızda oluşturduğumuz o kardeşlik duygusunu yaşatmaya hasret kaldık. Bunlar çokları için anlam ifade etmeyebilir. Birçokları bunun ne anlama geldiğini anlayamayabilir. Bizi biz yapan bu değerler, bizi birbirimize bağlayan ve bizi var eden değerlerimizdir. Burada sizlerin önünde haykırıyorum. Eğer Cenabı Allah MHP Genel Başkanlığını bana nasip ederse başta Erciyes Kurultayı olmak üzere bütün Türkmen Şölenlerimizi yeniden ifşa edecek ve bütün geleneklerimizi hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız’ diye konuştu.
Sezer SEZER
Yorumlar
Kalan Karakter: