Henüz lise öğrencisi olmasına rağmen Türkiye’de kule atlamada tarih yazıyor. Adı Kıvanç Gür. Uluslararası birçok yarışmada dereceleri bulunuyor. 4. İslami Dayanışma Olimpiyatları’nda altın madalya kazandı. Hedefinin ise 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi
TÜRKİYE REKORU ONDA
Samsunlu Kıvanç Gür, kule atlamada şu ana kadar Türkiye’nin en başarılı sporcusu. Lise son sınıf öğrencisi olan Kıvanç, 6 yaşında yüzme ile başladığı spor hayatını 12 yaşından sonra kule atlamada sürdürdü. Birçok Türkiye şampiyonluğu bulanan ve kendi kategorisinde Türkiye rekoru kıran yetenekli sporcu; 2014 yılında Luxembourg Dıvıng Cup’da üçüncü, 2015 Akdeniz Oyunları Şampiyonası’nda üçüncü, 2016 Senet Dıvıng Cup ikinci, 2017 Senet Dıvıng Cup’da üçüncü, 2017 8. Sofıa Dıvıng Cup’da, 2017 4. İslami Dayanışma Oyunları’nda ve 2017 Belgrade Dıvıng Trophy’de ise şampiyonluklar elde etti. Türkiye kule atlamada sporunda tarih yazan genç yetenek, bir yandan da eğitim hayatını sürdürmeye çalışıyor.
‘ABİMDEN ESİNLENDİM’
Gazetemizin Spor Muhabiri Mustafa Ataseven’e Kıvanç Gür, babası Vedat Gür ve Annesi Remziye Gül’le birlikte özel açıklamalarda bulundu. Kıvanç, “6 yaşından 12 yaşına kadar yüzme yaptım. 12 yaşından sonra atlamaya geçtim. Abim eski milli atlayıcı. Ondan esinlenerek başladım. En son yapılan Bakü’deki İslami Dayanışma Oyunları’nda altın madalya kazandım. Geçen yılki Avrupa şampiyonasında finale kaldım. Hollanda’da ikinci ve üçüncü oldum. 10 metre kulede Türkiye rekoru kırdım. Hedefim 2020 Tokyo olimpiyatları. Bu yılın sonunda Arjantin’de dünya şampiyonası var. Ona hazırlanıyorum. Ama asıl hedefim Tokyo’da ülkemizin bayrağını dalgalandırmak. Şu anda üniversiteye hazırlanıyorum. Hem sporu hem eğitimi bir arada götürmek zor oluyor. Ama imkansız değil” dedi.
‘AİLEM HEP YANIMDA’
Ailesinin kendisine hep destek olduğunu söyleyen başarılı sporcu, “Annem, babam ve abim benim her zaman moral kaynağım oldu. Beni hep desteklediler. Bende onların bana verdiği değeri ve desteği boşa çıkarmamak için elimden geleni yapıyorum. Katıldığım uluslararası organizasyonda yaptığım her derecede bayrağımızın göndere çekilmesi ise en mutlu olduğum an. Yaptığım spor gerçekten zor ve emek isteyen bir branş. Kuleden aşağıya doğru kendimi bıraktığımda o an hissettiklerimi inanın anlatamam. Çok keyif alıyorum ve büyük bir heyecan duyuyorum” dedi.
‘GEREKEN DEĞERİ GÖRMÜYOR’
Kıvanç’ın abi Meriç Gür’ün de kule atlamada eski milli sporcu olduğunu belirten Babası Vedat Gür, “Kıvanç’ı her zaman destekledik. Desteklemeye de devam ediyoruz. Çünkü branşında başarılı bir sporcu. Fakat sporla birlikte eğitimini de başarılı bir şekilde sürdürmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ülkemizin bayrağını uluslararası organizasyonlarda dalgalandırmasa hem bizim hem de milletimizin açısından çok değerli. Şu anki Türkiye şartlarında Kıvanç gereken değeri görmüyor. Bu aşamaya gelmesinde bizim katkılarımızla oldu. Bireysel olarak da kendi yeteneği ile ön plana çıkıyor. Bizim tek amacımız Kıvanç’ın ülkemizin bayrağını katıldığı uluslararası platformda göndere çektirmesi” diye konuştu.
‘HEP TEDİRGİNLİK İÇİNDEYİZ’
Yetenekli atlayıcının yaptığı sporun çok zor olduğunu söyleyen annesi remziye gür ise, “Riski yüksek bir branş. Anne olarak buna katlanmak çok zor. Ne kadar profesyonel de yapsa ne kadar iyi antrenörlerle de çalışsa da her daim bir tedirginlik içinde oluyoruz. Kıvanç yetenekli bir çocuk. Yetenekli olduğunun farkındayız. Ama sadece yetenekli olması yetmiyor. Profesyonel antrenörlerle çalışması gerekiyor. Şu an Samsun’da Erinç Kuzucu ile çalışıyor. O da her zaman Kıvanç’ın yanında ve destekliyor. Ama bu tür sporcuların devlet eliyle de daha iyi koşullarda, daha iyi kamplarda eğitimle birlikte beraber yürütülmesi asıl olandır” ifadelerini kullandı.
‘KIVANÇ GURUR KAYNAĞIMIZ’
Remziye Gür, “Ama burada olmuyor. Eğitiminde geride kaldığı çok dersi var. Özel derslerle takviye yapmak zorunda kalıyoruz. Çok ciddi bir plan yapmamız gerekiyor. Hep koçluk yapmak durumundayız. Onun sırtından sürekli hayatını planlıyoruz. Bu aşamaya gelmek çok kolay olmadı. Şu anda bulunduğu yerden de memnunuz. Bu şartlarda buraya kadar gelebilirdik. Artık büyüdü, bilinçlendi. Kendisine verilen bu kadar eğimi devam ettirir. Ülkesine faydalı bir sporcu olur. Başka çocukları yetiştirir. Biz ailesi olarak her zaman yanında ve destekçisi olduk. Ben karda, kışta antrenmanlarından geri kalmaması için havuza götürmeye çalıştım. Kıvanç bizim gurur kaynağımız” şeklinde konuştu.
Mustafa ATASEVEN
Spor
Yayınlanma: 23 Ocak 2018 - 13:51
KULE ATLAMADA TARİH YAZIYOR
Henüz lise öğrencisi olmasına rağmen Türkiye’de kule atlamada tarih yazıyor. Adı Kıvanç Gür. Uluslararası birçok yarışmada dereceleri bulunuyor. 4. İslami Dayanışma Olimpiyatları’nda altın madalya kazandı. Hedefinin ise 2020 Tokyo Olimpiyatları olduğunu söyledi
Spor
23 Ocak 2018 - 13:51
İlginizi Çekebilir