Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Konfederasyonu (SAMKON) işbirliğinde, Samsun'dan Ankara'ya 'Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu' düzenlenecek. Cumhuriyetin ikinci yüzyılına ithafen 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun basın lansmanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, Samsun'dan başlayıp Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgeleri kapsayacak şekilde 4 gün 4 etap halinde devam edecek. Tur, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde son bulacak. Bisiklet turunda 4 etapta 100 bisikletçi 600 kilometre pedal çevirecek. Tur kapsamında geçilen güzergahlara kurulacak çadırlarda etkinlik ve geçilen bölgenin tanıtımı yapılacak. Organizasyonda çocuk bisikletçiler de kendi yaşıtlarıyla 1 kilometre pedal çevirerek yarışacak. Ayrıca turdan bir gün önce Ekin Uzunlar, Tütün İskelesi’nde bir konser verecek.
TAVLI: KURTULUŞ YOLU BİSİKLET TURUNU ÖNEMSİYORUZ
Samsun Valisi Orhan Tavlı, bir asır önce destansı mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran kahraman bir ecdadın evlatları olarak Cumhuriyet'in ikinci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandıracak olmanın ve buna şahitlik etmenin heyecanını taşıdıklarını belirterek, "Tüm kazanımlarıyla Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını geride bırakırken, tarihimizden alacağımız derslerin ve tecrübelerin, geleceği inşa etme noktasında bizim için büyük bir hazine olduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nu oldukça önemsiyoruz. Bisiklet turu, sportif yönünün yanı sıra geçmişle gelecek arasında oluşturacağı köprüyle de ön plana çıkacaktır. Özellikle, gençlerimiz arasında Milli Mücadele ve Kurtuluş Savaşı konusundaki farkındalığın daha da artmasına vesile olacağını düşünüyor, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimizin, tarihimizden aldıkları ilhamla geleceğe emin adımlarla yürümenin gayreti içerisinde olacaklarına yürekten inanıyorum" şeklinde konuştu.
ORGANİZASYON SAMSUN'UN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktığı Tütün İskelesi’nden Cumhuriyet’e giden güzergahta pedal çeviren sporcuların Samsun'un tarihi ve eşsiz doğal güzelliklerinin tanıtımına da büyük bir katkı sağlayacağını ifade eden Vali Tavlı, "Güçlü bir spor altyapısı bulunan ve daha önce çok sayıda ulusal ve uluslararası önemli organizasyona ev sahipliği yapan şehrimiz, spor ve tarihi bir araya getirecek bu bisiklet turuna muhteşem doğal güzellikleriyle de renk katacaktır. Ayrıca, çocuklarımızın Milli Mücadele ve ilk adım ruhunu zafer coşkusu ile birlikte yaşamaları için ‘Zafere Süren Çocuklar’ mottosuyla 3-12 yaş aralığındaki çocuklarımızın katılımıyla ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’ Çocuk Etabı da gerçekleştirilecek. Sevgi Parkı’ndan başlayacak bu parkur Tütün İskelesi’nde son bulacak ve burada oluşturulacak festival alanında çocuklarımız gün boyu devam edecek birbirinden renkli etkinliklerle eğlenecek” diye konuştu.
KAYA AŞÇI: GELECEKTE ULUSLARARASI BİR TUR OLACAK
Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön ise uluslararası bisiklet yarışmalarının hem Türkiye'nin tanıtımına hem de geçtiği şehirlerin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'na her türlü desteği verdiklerini söyledi. SAMKON Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı da federasyon olarak Samsun'dan uzak yetişen gençlere kentin tanıtımını yaptıklarını ve Samsunlu gençleri Türkiye'nin çeşitli noktalarında bir araya getirdiklerini dile getirerek, "Samsun halkına faydası olacağına inandığımız ‘Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’na start veriyoruz. İnşallah bundan sonraki senelerde uluslararası olacağını düşündüğümüz bisiklet turumuz devam edecektir” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun birincilik kupası basın mensuplarına tanıtıldı. Ardından minik sporcular 50 metrelik parkurda bisiklet yarışı yaptı.
Yorumlar
Kalan Karakter: