Samsun'da yaşanan kuraklık nedeniyle yaklaşık bir aydır akmayan Kürtün Çayı'nda Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ıslah çalışması başlatıldı. Samsun şehir merkezinden denize dökülen Kürtün Çayı'nda, olası taşkınların kontrol altına alınması ve can ile mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla kapsamlı bir çalışma yürütülüyor.
Dere yatağında toplu makineli çalışma başlatan DSİ, olası yağışlara karşı önlemler alarak taşkın riskini azaltmayı hedefliyor. DSİ ve AFAD Başkanlığı arasında imzalanan "Sel ve Taşkın Risklerini Azaltma Protokolü" çerçevesinde Samsun'a tahsis edilen 9 adet paletli ekskavatör, düzenlenen törenle hizmete alındı.
Bu çalışmaların, bölgedeki su yönetimi ve taşkın kontrolü açısından önemli bir adım olduğu belirtildi. Yetkililer, dere ıslahının yanı sıra çevre düzenlemeleriyle de dere yatağının daha güvenli ve estetik bir hale getirileceğini ifade etti.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: