KKTC'de konser verdiği sırada rahatsızlanan 58 yaşındaki ünlü sanatçı Volkan Konak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Volkan Konak'ın kendisine ilk müdahaleyi yapan doktorla 20 yıl önce karşılaştığı ve ona yardımcı olduğu belirtildi. Konak'a sahnede uzun süre kalp masajı yapıldığı belirtildi. Konak'ın vasiyeti de ortaya çıktı. Ancak Konak'ın vasiyeti imkansız gibi.
40 DAKİKA BOYUNCA KALP MASAJI
Konser alanında bulunan hekimler ve acil sağlık ekibi tarafından yaklaşık 40 dakika boyunca kalp masajı (CPR-kardiyopulmoner resüsitasyon) uygulanırken, sanatçı daha sonra entübe edilerek saat 00.10’da hastaneye sevk edildi.

“GÜLE GÜLE KUZEYİN OĞLU”
Ünlü sanatçıya ilk müdahale konseri izlemeye gelen doktorlar tarafından yapıldı. Bu doktorlardan biri olan Ahmet Görkem Yasak, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuduğu yıllarda Volkan Konak’la anısını paylaştı.
Ahmet Görkem Yasak, konserde çektiği videoya “20 sene önceydi... Kaldığımız öğrenci yurduna gelip 'Gençler bir şeye ihtiyacınız olduğunda beni direkt arayın' diye telefonunu vermiştin. Yardımcı olduğun o genç büyüdü, doktor oldu; son anlarında seni kurtarmaya çalıştı. Güle güle Kuzeyin oğlu. Seni hiç unutmayacağız" notunu düştü.
KKTC SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA
KKTC Sağlık Bakanlığı şu açıklamayı yaptı:
Bu gece aniden rahatsızlanması nedeniyle 00.17’de Mağusa Devlet Hastanesi’ne müracaat ettirilen sanatçı Volkan Konak, 00.42’de tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Detaylı açıklama Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yazılı olarak yapılacaktır.
EŞİ VE ÇOCUKLARI HABER İLE SARSILDI
Volkan Konak'ın eşi ve üç çocuğunun annesi Selma Konak, acı haber ile sarsıldı. Yürek burkan o anlar kameralara böyle yansıdı.
VOLKAN KONAK’IN SON VASİYETİ
Konak'ın öldükten sonra yakılmak istediği dile getirildi. Konak şunları söyledi:
"Siz sevenlerime vasiyetimdir, ne olur ben ölünce gömmesinler beni toprağa. Yaksınlar benim tüm bedenimi. Ve bir kutuya koyup Karadeniz'imin üstüne bir helikopterle savursunlar tüm küllerimi. Özellikle de Trabzon'umun üstüne."
Türkiye'de cenazelerin yakılıp yakılamayacağı tekrar gündem oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: