Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, 3 saatlik bir oturumun ardından önemli açıklamalarla sonuçlandı. Toplantının ardından yayımlanan MGK Bildirisi’nde, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliğine güçlü destek verdiği ve gerekli tüm katkıyı sağlamaya hazır olduğu belirtildi.
Ayrıca, bölgedeki istikrarsızlık ortamından faydalanmaya çalışan terör örgütlerine geçit verilmeyeceği vurgulandı.
TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI
MGK Bildirisi’nde, başta PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere milli güvenliğe ve toplumsal huzura yönelik tehditlere karşı yurt içinde ve dışında azim ve kararlılıkla operasyonlar yürütüldüğü ifade edildi. Halkın güvenliğine yönelik tehditlerin bertaraf edileceği bir kez daha ilan edildi.
ORTADOĞU VE ULUSLARARASI GELİŞMELER
Bildiri, İsrail’in saldırgan politikalarına ve sivil kayıplara dikkat çekerek uluslararası hukuka riayet edilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin Filistin sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki duruşunu sürdüreceği ifade edildi. Lübnan’da sağlanan ateşkesin kalıcı olmasının önemine de dikkat çekildi.
UKRAYNA VE GÜNEY KAFKASYA’YA DİKKAT
Ukrayna’daki savaşın gidişatı, uluslararası dengelere etkileri ve barış süreci değerlendirildi. Ateşkesin sağlanması ve adil bir barışa ulaşılması yönündeki çabaların devam etmesi gerektiği vurgulandı. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki müzakerelerde kaydedilen ilerlemenin barış antlaşmasıyla sonuçlanması temennisi paylaşıldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: