MHP grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli 'MHP'ye Bakanlık verilecek' iddialarını net bir şekilde yalanladı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında 16 Nisan'da yapılan referandumdan sonra yaşanan tartışmalara değerlendirdi. MHP'de fire verildiği iddialarının ortaya atıldığını hatırlatan Bahçeli resti çekerek, "Neymiş, MHP yarılma ile karşı karşıyaymış. Bunların savurduğu palavradır. Bunu kanıtlamayan alçaktır, şerefsizdir. Hodri meydan" diye konuştu. Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli MHP'li bakan iddialarına net bir dille cevap verdi. Bahçeli, "Bu tamamen yanlış bir kanaattir. MHP'yi başka bir zeminde tartışmaya açmaktır. Basın mensubu arkadaşlarımızı dürüst ve ilkeli olmaya çağırıyorum. 65. Hükümet görevinin başındadır. Burada yapılacak değişiklik AK Partililere aittir. Cumhurbaşkanı partisine tekrar dönmektedir ve 21 Mayıs’ta da büyük kurultaylarını toplayacaklardır. Bu onların işidir. Hükümette görev alacağız, bunun için kriterlerimiz şunlardır gibi haberlerin aslı yoktur" ifadelerini kullandı. Bahçeli, "Teklif gelirse kesinlikle kabul etmeyeceğiniz anlamına mı geliyor" sorusuna ise "Kesinlikle çok doğru söylediniz, MHP başka partilerin gediğini kapatmaz. Bize AK Parti'den bir teklif gelmedi" diye cevap verdi. Bahçeli 'Başkan adayı olacak mısınız' sorusuna ise 'Siz çok ileri görüşlü bir insansınız' şeklinde cevap verdi.
ERDOĞAN’IN AK PARTİ’YE DÖNMESİ
MHP Lideri Bahçeli, 'Fiili durumun hukuki bünyeye kavuşması sağlanmış olacaktır. Yeni sistemin sonucudur ki bizim de buna 'Hayırlı olsun' demekten başka sözümüz olmayacaktır. Artık hiçbir mazeret kalmamıştır. MHP, terörizmin belini kırmak için devleti ve hükümeti ile bir ve beraberdir. TSK, Sincar ve Karakoçak Dağı'ndaki terör hedeflerine operasyon düzenlemiştir. Gerekirse Kandil'de bir gece görünmek gerekir demiştim. 12 yıl sonra Sayın Cumhurbaşkanı da 'Bir gece ansızın gelebiliriz' demiştir. Devlet olmak budur, bunu gerektirecektir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın çıkış ve iradesi değerlidir. ABD'nin hem nalına hem de mıhına vurması abesle iştigaldir. ABD bayraklarının taşınıp dalgalandırılması en hafif ifade ile teröre çanak tutmaktır. Sayın Erdoğan'ın 16 Mayıs'ta yapacağı ABD ziyaretinde Suriye ve Irak'taki gelişmeleri konuşması beklentimizdir. ABD'den açık destek alan terör örgütlerinin saldırılarında füze kullandıkları iddialar gündeme bomba gibi düşmüştür. Vatan evlatlarımıza füze fırlatan caniler, gerçekten emri kimden almıştır" diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: