Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim ve öğretim yılına yönelik önemli bir adım atarak müfredatta değişiklik yapma kararı aldı. Bu kapsamda, müfredatın ağırlığını azaltma hedefiyle çalışmalarını sürdüren MEB, ortaokul ve liselerde yer alacak 9 yeni seçmeli dersi duyurdu. Temel Hukuk, adab-ı muaşeret, afet bilinci, Türk sosyal hayatında aile gibi derslerin yanı sıra robotik kodlama ve yapay zeka gibi teknoloji odaklı dersler de müfredata dahil edildi.
ADAB-I MUAŞERET DERSİ
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in daha önce açıkladığı gibi, müfredatta sadeleştirme ve öğrencilere farklı beceriler kazandırma amacı güdüldü. Eğitim uzmanı Hatice Yılmaz, özellikle adab-ı muaşeret dersini olumlu bir adım olarak değerlendirerek, bu tür derslerin gerçekten gerekli olduğunu vurguladı. Yılmaz, geleceğin mesleklerinde yapay zekanın önemli bir rol oynadığına dikkat çekerek, robotik kodlama ve yapay zeka derslerinin öğrencilere fayda sağlayabileceğini belirtti.
SEÇMELİ DERSLER DEĞİŞMELİ
Afet bilinci dersinin ise Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunduğunu göz önüne alarak önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, öğrencilerin deprem anında ve sonrasında yapacakları konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Eğitim uzmanları, yeni eklenen derslerin her öğrenci tarafından faydalanılabilmesi için planlama yapılması gerektiğini vurgulayarak, seçmeli derslerin sıkça değiştirilebilir olması gerektiğini belirtti. Bu sayede öğrencilere çeşitli konularda geniş bir perspektif sunulması amaçlanıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: