Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Murat Çan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin 6 yıldır hizmete açılmamasını gündeme taşıdı. Hükümete sert eleştirilerde bulunan Çan, söz verilen projelerin hayata geçirilememesinden dolayı tepki gösterdi.
"SALON SİYASETİNE SON VERİN!"
Meclis kürsüsünden açıklamalarda bulunan Çan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak, "Salon siyasetçisi Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’ne çamur atmayı ve iftirayı bıraksın. Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin 600 gün içinde tamamlanacağına söz vermişti. Ancak aradan geçen 6 yıla rağmen hastane hâlâ hizmete açılmadı. Bunun hesabını milletimize versin!" dedi.
TEKKEKÖY HALKI HİZMET BEKLİYOR
Çan, Tekkeköy’deki vatandaşların yıllardır sağlık hizmetine erişimde yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Bölgede bir devlet hastanesi olmamasının halkı mağdur ettiğini belirten CHP’li vekil, "Tekkeköy halkı, bu hastanenin yapılmasını sabırla bekliyor. Ancak bu kadar uzun süren bir gecikme, siyasi iradenin beceriksizliğini açıkça ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.
"CHP’YE İFTİRA ATMAYIN, HASTANEYİ BİTİRİN!"
Konuşmasını sert bir şekilde tamamlayan Çan, iktidarın CHP'ye yönelik ithamlarına cevap vererek şunları söyledi: "Boş vaatlerle milleti oyalamaktan vazgeçin. Gerçek sorunları çözmek için çalışın. Tekkeköy Devlet Hastanesi’nin bir an önce hizmete açılması için gereken adımları atın."
Tekkeköy Devlet Hastanesi, 2017 yılında temelleri atıldığında 600 gün içinde tamamlanacağı açıklanmıştı. Ancak üzerinden geçen 6 yıl boyunca hastane inşaatı çeşitli gerekçelerle tamamlanamadı.
Yorumlar
Kalan Karakter: