Üniversitede ortaya atılan yolsuzluk iddiaları devam ederken Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Kenan Erzurumlu, Rektör Akan ve Başhekim Selçuk'a sosyal medyadan sorular sordu. Selçuk'un eski rektör Ferit Bernay ile gizli kapaklı işler çevirdiğini belirten Erzurumlu, "Bernay ile neden karşı karşıya geldiniz? Bernay yönetimini Meclis Araştırma Komisyonunda ihalelere fesat karıştırmakla suçlamışsınız" dedi.
Mustafa Bekir Sekçuk'un oğlunun şirketi üzerinden üniversitedeki ihaleleri aldığını öne süren Erzurumlu, "Sizin ve oğlunuzun hakkındaki iddialar, Bernay yönetimini fersah fersah geçti. Hala, niye örtbas etmeye çalışıyorsunuz? Niye, mertçe ortaya çıkıp ta ben temizim; istediğiniz soruşturmayı açın demiyorsunuz? Size son kez soruyorum: Yolsuzluğunuzun ortaya çıkacağından mı korkuyorsunuz? diye sordu.
Rektör Hüseyin Akan'a da sorular soran Erzurumlu, "Mustafa Bekir Selçuk'u bu kadar korumanızın sebebi nedir? Bana uydurma bir suç ile 57 TL için yasaları ve yönetmelikleri çiğneyen soruşturmalar açarken (Hiç bir yaram yoktur. Her türlü savunmaya hazır olduğumu biliyorsunuz. Şeriatın kestiği parmak acımaz.) Mustafa Bekir Selçuk'u bu kadar korumanızın sebebi nedir? Açıklayamadığınız bir sebepten dolayı mecbur mu kaldınız? Yoksa ortak mısınız?" şeklinde sordu.
İran Kumkent'e gittiği haberlerini Akan'ın yalanlamadığını kaydeden Erzurumlu, "Kum kentine gitme olayı basında da yer almıştı. Susarak geçiştirmiştiniz. Oraya hiç gittiniz mi? Amacınız neydi? Kaç gün kaldınız. Finansmanını kim sağladı? Duyduklarımız doğruysa İran'a gösterdiğiniz bu derin muhabbetten sonra, ABD kontrolündeki paralel yapılanmaya gösterdiğiniz dayanılmaz ilgiyi nasıl açıklıyorsunuz? Bu çalışmalarınız devlet stratejileri doğrultusunda mı, yoksa kendi tercihleriniz mi? Ayrıca, basında evinizin dış cephe kaplamalarını- sıvasını üniversitede iş yapan müteahhitlere yaptırdığınız söylenmekte-yazılmaktadır? Israrla işlenmesine karşılık tekzip veya açıklama yapmadınız. Benim her söylediğime bir rektörlük açıklaması ile cevap veriyorsunuz. Ben yazınca belki bu konuya da açıklık getirirsiniz" şeklinde belirtti.
Sezer SEZER
Yorumlar
Kalan Karakter: