Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında bulunan türlerin desteklenmesi, çeşitli nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının artırılması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde Çarşamba ilçesinde balıklandırma programı düzenlendi. Mersin balığının en önemli üreme ve yaşam alanlarından biri olan Yeşilırmak Nehri’nde, Çarşamba Doğal Yaşam Parkı önünde gerçekleştirilen programa kurum yetkilileri ile davetliler katıldı. Programda, Karadeniz havzasının doğal türlerinden 15 bin adet karaca Mersin balığı ile 15 bin adet sivri burun Mersin balığı olmak üzere toplam 30 bin yavru balık suyla buluşturuldu.
Nesli koruma altındaki 30 bin Mersin balığı Yeşilırmak’a bırakıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Samsun’un Çarşamba ilçesinde Yeşilırmak Nehri’ne 30 bin adet Mersin balığı yavrusu salındı
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: