Japonya merkezli otomobil devi Nissan, küresel çapta 9 bin kişiyi işten çıkarma ve üretim kapasitesini yüzde 20 azaltma kararı aldı. Şirket, daha yalın ve dayanıklı bir yapıya ulaşmak amacıyla faaliyetlerini yeniden yapılandıracağını duyurdu.
YENİDEN YAPILANMA HEDEFLERİ
Nissan’ın açıklamasında, sabit maliyetlerde 300 milyar yen (yaklaşık 2 milyar dolar) ve değişken maliyetlerde 100 milyar yen (650 milyon dolar) azaltma hedefi öne çıktı. Bu kapsamda, küresel üretim kapasitesinin yüzde 20 azaltılacağı ve 9 bin çalışanın işten çıkarılacağı belirtildi.
ŞİRKET KÜÇÜLMÜYOR, DÖNÜŞÜM HEDEFLENİYOR
Nissan CEO’su Makoto Uchida, bu dönüşümün şirketin küçülmesi anlamına gelmediğini, daha dayanıklı ve esnek bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı. Uchida, Nissan’ın değişen iş koşullarına hızlı yanıt verebilmek için yönetim yapısında da dönüşüm planladıklarını ifade etti.
KAR TAHMİNİNDE İKİNCİ KEZ DÜŞÜŞ
Japon otomobil üreticisi, içinde bulunduğu mali yıl için daha önce belirlediği 500 milyar yenlik kar beklentisini 150 milyar yene (yaklaşık 976 milyon dolar) çekti. Bu karar, şirketin mali yılın ilk yarısında küresel satışlarının yüzde 3,8 düşerek 1,59 milyon adete gerilemesinin ardından geldi.
Yorumlar
Kalan Karakter: