Samsun Haber - Petrol bazlı ürünlerin fiyat artışları, asgari ücret zammı, vergi ve maliyetlerin yükselişleri oyuncak sektörünü de vurdu. Yaz aylarında hareketlenen sektör, 15 Tatil (sömestr tatilinin) durağanlığı nedeniyle zam yapmamasına rağmen hareketlenmedi.
"ZAM YAPMAMAK İÇİN DİRENİYORUZ"
Samsun Züccaciye, Bijuteri, Kırtasiye ve Oyuncakçılar Esnaf Odası Başkanı Olcay İnanç, oyuncak sektöründe maliyetlerin arttığını belirterek, "Dünyadaki ve ülkemizdeki petrol fiyatlarının artışı, petrol bazlı ürün olan plastiğin maliyetini arttırdı. Plastik ağırlıklı sektör olduğumuz için fiyat artışı yapmamız gerekiyor ama durgunluk nedeniyle zam için direniyoruz. Zaten bizim sezonumuz yaz ayları. Kış döneminde esnafımız, çocuklarımız oyuncağa ulaşsın diye fiyatlarda güncelleme yapmıyor." diye konuştu.
Oyuncak sektörü zam yapmamak için direniyor
Samsun Züccaciye, Bijuteri, Kırtasiye ve Oyuncakçılar Esnaf Odası Başkanı Olcay İnanç, oyuncak satışı yapan esnafın durağan geçen kış döneminde çocuklar oyuncuğa ulaşması için zam yapmamaya direndiğini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: