Milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği “Yarın okul var mı?” sorusu yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan resmi takvime göre, 23 Mart 2026 Pazartesi günü okullar tatil değil.
16 Mart’ta başlayan ikinci ara tatilin, :contentReference[oaicite:1]{index=1} ile birleşmesi kafa karışıklığına neden olsa da, resmi takvimde herhangi bir uzatma kararı bulunmuyor. Bu nedenle öğrenciler, 23 Mart Pazartesi sabahı yeniden ders başı yapacak.
Ara tatil uzatıldı mı?
Son günlerde sosyal medyada dolaşan “tatil uzatıldı” iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Bakanlık tarafından yapılan ek bir açıklama olmadığı sürece eğitim-öğretim planlandığı şekilde devam edecek.
2026 okullar ne zaman açıldı?
2025-2026 eğitim öğretim yılı kapsamında ikinci ara tatil sonrası okulların açılış tarihi resmi olarak 23 Mart 2026 Pazartesi olarak belirlendi. Bu tarihten itibaren öğrenciler, yaz tatiline kadar kesintisiz eğitim sürecine devam edecek.
Ara tatil kaç gün sürdü?
Bu yıl ikinci ara tatil, bayramla birleşmesi nedeniyle hafta sonlarıyla birlikte toplam 9 gün sürdü. Bu süreç, öğrenciler için hem dinlenme hem de bayram ziyaretleri açısından önemli bir fırsat oldu.
Yaz tatili ne zaman başlayacak?
Mevcut akademik takvime göre 2025-2026 eğitim öğretim yılı 26 Haziran 2026 tarihinde sona erecek. Öğrenciler bu tarihte karnelerini alarak yaz tatiline çıkacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: