Yıllardır kamuoyunun vicdanını yaralayan ve "Lüks tüketimde neden vergi yok?" tartışmalarına konu olan pırlanta, elmas ve inci gibi değerli taşlarda vergi muafiyeti dönemi sona eriyor. Hükümet, vergi sisteminde adaleti tesis etmek ve dar gelirli vatandaşın üzerindeki yükü dengelemek amacıyla lüks tüketimin zirvesine %20 ÖTV neşterini vurdu.
Pırlanta, elmas ve inciye yeni vergi geliyor
Hükümet, vergi sisteminde adaleti sağlamak amacıyla pırlanta, elmas ve inci gibi değerli taşlara %20 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) getiren kanun teklifini Meclis'e sundu. Daha önce sadece KDV'ye tabi olan değerli taşlar ve bunlardan mamul eşyalar, yeni düzenlemeyle birlikte ÖTV kapsamına alınarak lüks tüketim vergilendirmesine dahil ediliyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: